Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lions Gálaest a Látás hónapja tiszteletére

- Advertisement -

A klub által hagyományosan megrendezett Gálaesten az idén egy vidám színházi előadásra kerül sor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ színháztermében, október 29-én pénteken 19.00 órától.  

Kemény és szomorú időszak áll mögöttünk. A klub tagjai szeretnének egy kis mosolyt csalni az arcokra, ezért egy bohózatot választottak most az est programjaként. 

A Csonka Színkör előadásában látható” Na de megint?!” című komédiára a Kecskeméti Szent László Lions Club, a tagok finanszírozásában meghívta azon támogatottait, akikkel évek óta rendszeres kapcsolata van. Így a nézők közé várják a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete tagjain kívül, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületében lévő családokat, az EGYMI Juhar utcai Tagintézménye pedagógusait, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóssága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye és a Farkas Villa Fogyatékos Személyek Gondozóháza és Napközi Otthona dolgozóit és gondozottait, az El-Szabó Kft. által Hetényegyházán foglalkoztatott megváltozott munkaképességű embereket, valamint a Karol Wojtyla ház dolgozóit és ellátottait is. 

A koncert kiemelt vendégei a Bács-Kiskun Megyei Kórház nővérei, asszisztensei és családjaik, akik közül 150 főnek ajánlotta fel a klub a részvételi lehetőséget, ezzel is megköszönve az utóbbi 2 év kemény megpróbáltatásaiban való helytállásukat, kitartásukat.  

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Kuti Optika segítségével október hónapban ingyenes szemszűrést végzett ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola első osztályos és nyolcadik osztályos nebulói között. A megszűrt 72 főből az esemény keretén belül  11 gyermeknek adományoznak a szemükre készült szemüvegeket, közel 400 000 Ft értékben.  A szemüvegek átadására a kulturális program előtt 17.30 órától egy külön teremben kerül sor.

Az előadás nyitott a kecskeméti színház szerető közönség részére is. Korlátozott számban a Hírös Agóra pénztárában adomány jegyeket lehet váltani 2 000 Ft értékben, mellyel a klub további jótékonysági munkáját támogatják. A teljes jegybevételt fiatalok szemszűrésére és hátrányos helyzetű társaik szemüvegeinek finanszírozására fordítják majd.

Ezúton szeretné a klub megköszönni a Csonka Színkör tagjainak és a Hírös Agóra munkatársainak a támogatását, mellyel ők is hozzájárultak a klubtagok önkéntes munkájához.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version