Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Magyar repülő szállítja a német fegyvereket Ukrajnának

- Advertisement -

A Pápán állomásozó NATO Nehéz Légiszállító Ezred egyik magyar felségjelzésű C-17 repülőgépe 50 darab német Panzerfaust-3 páncéltörőt 200 rakétával, 400 darab Stinger légvédelmi rakétát szállít Hollandiából Ukrajnának. 100 darab mesterlövész puskát is visz a gép Hollandiából 30 ezer tölténnyel, és két aknakereső tengeri búvárhajót – írja a hvg.hu.

A lap azt írja, onnan lehet a magyar repülőről, hogy a holland védelmi minisztérium közölt erről egy fotót. Ezen jól látszódik a szállítógép a magyar zászlókkal és a Pápa felirattal. A HVG emlékeztet, hogy vasárnap este derült ki, hogy az uniós fegyverszállítások logisztikai központja Lengyelország lesz, így feltételezhető, hogy a fegyvereket először oda szállítják.

A lap hozzáteszi, hogy Magyarország nem ajánlott fel fegyvereket Ukrajnának, és Orbán Viktor ehhez annyit fűzött, hogy ha akarnánk se tudnánk küldeni ilyen szállítmányt.

- Advertisement -
Exit mobile version