Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A barátságtalan államok csak rubelért vehetnek orosz gázt, valószínűleg mi is

- Advertisement -

Putyin orosz elnök utasította kormányát, és külön a földgázszerződéseket és a szállításokat felügyelő Gazprom állami nagyvállalatot, hogy a jövőben ne fogadjanak el többé dollárban vagy euróban történő kifizetéseket. Az orosz elnök ígéretet tett arra, hogy a szállítások továbbra is teljes mértékben garantáltak lesznek, viszont, szerinte az orosz áruk devizában történő kifizetése mára elvesztette értelmét.

A barátságtalan országok mind érintettek, köztük valószínűleg Magyarország is

Az Oroszország által feketelistán tartott „barátságtalan államok” mind érintettek, köztük az összes uniós ország, de az USA, Kanada és Nagy-Britannia is. Putyin egyhetes átmeneti időszakot engedett meg, utána csak rubelt fogad el.

Az Orosz Föderáció kormánya  még március elején felvette Magyarországot azon külföldi államok listájára, amelyek „barátságtalan akciókat követnek el Oroszországgal, vállalataival és állampolgáraival szemben” – jelentette a TASS orosz hírügynökség. Ezt megelőzően Magyarország még a barátságos országok közé tartozott, de ez már nincs így, az európai uniós tagállamok – függetlenül attól, mennyire voltak nyugodtak stratégiailag – egységesen felkerültek a „feketelistára”.

Ezer köbméter orosz földgáz a londoni ICE Future (Intercontinental Exchange) tőzsdén jelenleg 1350 dollárba kerül, ez az előző naphoz képest 25 százalékos emelkedést jelent. Az előző napon a gáz értéke Európában 1077 dollár volt.

(444.hu, dw.com, index.hu, NEXTA, 24.hu)

- Advertisement -
Exit mobile version