Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Jogszerű – jogellenes – mégis jogszerű, a februári pedagógussztrájkról

- Advertisement -

Amíg a pedagógusok januári figyelmeztető sztrájkját első fokon jogszerűnek ítélte meg a bíróság, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon jogellenesnek nyilvánította azt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) most arról adott hírt, hogy a Kúria úgy döntött, jogszerű volt a sztrájk – írja a Mérce.

A sztrájk jogszerűsége körül kialakuló vita a sztrájk alatti „még elégséges szolgáltatás” mibenlétéről folyt. A szakszervezetek álláspontja az volt, hogy az olyan sztrájk értelmét veszti, ami alatt dolgozni kell, ráadásul ingyen, mivel a sztrájk alatti munkaidőért nem kapnak fizetést a tanárok.

Az elégséges szolgáltatás kérdésében a Fővárosi Ítélőtábla is a szakszervezeteknek adott igazat, a bíróság másodfokon csak azzal az indokkal ítélte jogellenesnek a januári sztrájkot másodfokon, mert a sztrájk idején még nem jutott az Ítélőtábla elé az ügy. Ezt az ítéletet változtatta meg a Kúria, kimondva, hogy a figyelmeztető sztrájk, a szakszervezetek által ajánlott „még elégséges szolgáltatást” is beleértve – amely nem tartalmazta a tanítást a sztrájk alatt, csak a gyermekfelügyeletet – jogszerű volt.

A sztrájktárgyalások folytatódnak a szakszervezetek és a kormány között. Legutóbb június 28-án ültek le tárgyalni – ekkor a kormány, a sztrájktárgyalások során először, írásbeli ajánlattal érkezett a tárgyalásra. A szakszervezetek elégedetlenek a kormány ígéreteivel, több konkrétumot várnak.

via merce.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version