Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Vörösfejű gébics Nyárlőrincen

- Advertisement -
Vass Tamás észlelt Nyárlőrinc külterületén 2022. július 28-án, az esti órákban hazánkban ritkán előforduló vörösfejű gébicset. Még másnap is a területen tartózkodott a madár, így többeknek sikerült megfigyelni ennek a szép gébicsfajnak az itt tartózkodó tojó példányát.
Dél-Európában, valamint Közép-Európa néhány területén költ, ezen kívül Észak-Afrikában, a Közel-Keleten és Kis-Ázsiában is megtalálható a vörösfejű gébics. Nem szereti a zárt erdőket, ezért nyílt erdős területeken él, ahol tisztások, megművelt földek, elszórt fák, bokrosok találhatóak. Többnyire igényli a homokos vagy más kopár talaj jelenlétét.
Nevéhez híven fejteteje és tarkója vörösesbarna, a hímeknél ez élénkebb, a tojóknál fakóbb színű.
Idén ez már a harmadik megfigyelés a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Április 26-án Csongrádon, április 29-én pedig Baján is felbukkant már egy-egy példány.
- Advertisement -
Exit mobile version