Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A magyar kormány kiáll három orosz oligarcha mellett

- Advertisement -

Az Európai Uniónak szembe kell néznie a magyar kormány fenyegetésével, miszerint megvétózza a hamarosan megújítandó, Oroszország elleni szankciók több pontját, ha nem kerül le három orosz oligarcha az EU által korlátozásokkal sújtott személyek listájáról.

A három orosz állampolgár Aliser Uszmanov, Pjotr Aven és Viktor Rasnyikov.

  • Uszmanov Kreml-barát oligarcha és kimondottan közeli kapcsolatot ápol Putyinnal; a szankciók miatt már lefoglalták a világ legnagyobb jachtját, amely 600 millió dollárba került és amelyet Uszmanovnak tulajdonítanak;
  • Aven annak a nagyjából 50 orosz üzletemberből álló csoportnak a tagja, amely rendszeresen konzultál Putyinnal és aki nem tesz egy lépést sem az orosz elnöktől függetlenül;
  • Rasnyikov egy vezető orosz oligarcha, Ororszország egyik legnagyobb adófizetőjének, a Magnyitogorszk Vas- és Acélműnek az igazgatója.

Azon gondolkodnak Brüsszelben, hogy vajon a szankciók megújítását arra használja-e fel Orbán Viktor kormánya, hogy Brüsszel jóváhagyja az eddig, a jogállamiság feltételezhető megsértése miatt visszatartott uniós forrásokat.

via Szabad Európa

- Advertisement -
Exit mobile version