Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Bitcoin hívők visszanézik a részvényeket Crypto Crash után

- Advertisement -

A turbulenciák és az egzisztenciális szorongás gyomorszorító hullámzása után a digitális eszközökbe befektetők ismét az amerikai részvénypiac hangulatára összpontosítanak, mint annak mérésére, hogy a legrosszabbnak talán már vége.

A turbulenciák és az egzisztenciális szorongás gyomorszorító hullámzása után a digitális eszközökbe befektetők ismét az amerikai részvénypiac hangulatára összpontosítanak, mint annak mérésére, hogy a legrosszabbnak talán már vége.

Részvények

A részvények többnyire emelkedtek az elmúlt hetekben, és a Bitcoin is, amely július eleje óta nagyjából 25%-kal nőtt. A Bitcoin és az S&P 500 90 napos korrelációs együtthatója, miután júniusban kissé gyengült, most ismét 0,65 körül áll, ami a 2010-ig visszamenőleg a legmagasabb adatok közé tartozik. Az 1-es együttható azt jelenti, hogy az eszközök együtt mozognak, míg a mínusz 1 azt mutatja, hogy ellentétes irányba mozognak.

A kriptovaluták akkor állnak készen arra, hogy felülmúlják a részvények teljesítményét, ha a részvények mélypontra jutottak. Kevés erősebb erő van a piacokon, mint amikor a részvénypiac nagy sebességgel esik, mint az első félévben. A kriptók részei ennek az apadó hullámnak.

A Bitcoin hétfőn 4,2%-kal 24 241 dollárra emelkedett, ami július vége óta a legmagasabb érték a legjobb kripto tőzsdéken. Más kriptovaluták is emelkedtek, az Ether egy ponton 5,6%-ot tett hozzá, és elérte az 1.818 dollárt.

Ez volt a refrén egész évben, a részvények és a kriptodevizák is hasonlóan mozogtak. A háttérben egy hawkish Federal Reserve áll, amely arra törekszik, hogy a négy évtizedes inflációt megfékezze, ami 2022-ben mindenféle eszköz volatilitásának forrása volt.

De hogy a részvények és a kriptodevizák elérték-e a mélypontjukat, az egy olyan kérdés, amit senki sem tud igazán biztosan megmondani – a mélypontok csak utólag érzékelhetők, és lehetséges, hogy mindkettő még idén vagy akár jövő év elején újra meglátogatja a mélypontját.

A Bitcoin aktív címei szilárdan egy jól meghatározott csökkenő trendcsatornán belül vannak. Hozzátették, hogy a hálózati aktivitás azt sugallja, hogy egyelőre kevés új kereslet érkezik. Ugyanakkor a tranzakciós kereslet az elmúlt hetekben oldalazott vagy csökkent, ami arra utal, hogy csak a nagyobb meggyőződésű kereskedők és befektetők stabil bázisa maradt. És a lánc tranzakciós díjai medvepiaci területen vannak – az itt tapasztalható fellendülés a fellendülés jele lehet, ha egyszer bekövetkezik.

A 2022-es medvepiac történelmileg negatív volt a digitális eszközpiac számára, írták az elemzők egy jegyzetben. Azonban egy ilyen tartós kockázatcsökkentő hangulatú időszak után a figyelem arra irányul, hogy ez egy medvepiaci enyhülési rally, vagy egy tartós bullish impulzus kezdete-e. „A július nagyszerű időszak volt a Bitcoin, az Ether és mások számára. A Bitcoin 27%-ot emelkedett a hónapban, ami október óta a legnagyobb emelkedés, míg a második számú token 70%-ot tett hozzá, ami 2021 januárja óta a legjobb havi teljesítménye. Szintén a hónap során a CryptoCompare szerint a Bitcoin és az Ether Tether stabilcoinjának teljes volumene emelkedett, ami arra utal, hogy a befektetők biztonságosabb helyként tekintettek rájuk a kriptouniverzumon belül.

Az biztos, hogy bár a kripto az elmúlt hetekben emelkedett, még mindig messze van a tavaly év vége felé elért csúcsoktól. A Bitcoin 24 000 dollár körül mozog, a novemberi közel 69 000 dollárról. És még a figyelemfelkeltő fejlemények, köztük a Coinbase és a BlackRock új partnersége sem tudta felrázni az érmét a kábulatból és magasabbra katapultálni.

A kriptónak nagyobb a volatilitása, így benne nagyobb a kockázat, és logikus lenne, hogy a befektetőknek újra fel kell építeniük a bizalmat az elszenvedett zuhanás után. A kripto befektetők a részvényekből vesznek példát, de ez a kapcsolat mindkét irányba működik. Ez ésszerűnek tűnik, mert mindkettő kockázatos eszköz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version