fbpx
10.8 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Milyen előnyökkel jár a villanybojler használata?

- Advertisement -

Napjainkban az energia- és klímaválság küszöbén központi kérdés nemcsak a lakások, családi házak, intézmények fűtési és hűtési rendszereinek, hanem a használati melegvíz előállításának, a különböző megoldások energiahatékonyságának kérdése is. 

Az otthon komfortjához hozzájárul az is, ha a melegvíz-ellátás folyamatosan és a kellő mennyiségben biztosított. Villanybojlerek segítségével mindez garantálható, akár még megújuló energiát használó rendszerekbe kötve is rendkívül energiahatékony módon. A villabojlerek mindenhol használhatók, ahol az elektromos hálózat kiépült. 

Melegvíz-előállítás villanybojlerrel

Az elektromos árammal történő vízmelegítést 1896 óta alkalmazzák, hazánkban azonban csak a 60-as évektől terjedt el. Nagy előnye, hogy gombnyomásra állít elő meleg vizet, és gyakorlatilag bárhol felszerelhető. Működése hatékony és egyszerű, nagy vonalakban olyan, akár egy merülő forraló, hiszen elektromos fűtőszál fűti fel benne a vizet. A STIEBEL ELTRON korszerű villanybojlerei alacsony energiafogyasztásúak, az Ön kényelmét szolgálják a modern technológia és megbízható működés révén.

 A háztartási bojlerek a rendszerük alapján kétfélék lehetnek: átfolyó és tároló rendszerű villanybojlerek. Átfolyós vízmelegítő alkalmazása kisebb vízigény esetén ajánlott, míg a különböző űrtartalmú tárolós berendezések a lakások, családi házak teljes vízigényének kielégítésére alkalmasak. A készülék a vizet a célhőmérsékletre melegíti fel, majd a zuhanyozáshoz, fürdéshez, mosogatáshoz kevert vizet alkalmaz. 

Hasonló cikkünk:  A szakszervezetek szerint 24 ezer tanár maradhat ki a béremelésből

Milyen előnyei vannak a villanybojlereknek?

A villanybojlerek nagy előnye, hogy a csap megnyitása után azonnal meleg vizet szolgáltatnak, így Önnek nem kell feleslegesen vizet folyatnia. A víz hőfoka könnyen szabályozható. 

Népszerűségének oka számtalan előnye:

  • Könnyű telepíthetőség: Ahol elektromos hálózat és vezetékes víz van, szinte bárhová telepíthető, és szemben a gázüzemű készülékekkel, se vezeték kiépítése, se hatósági engedély nem szükséges az üzemeltetéshez.
  • Gazdaságos: Energiatakarékosság szempontjából is jó alternatívája a gázbojlereknek, továbbá a véges űrtartalom miatt a vízpazarlás is elkerülhető vele. 
  • Hővesztesége minimális, mivel általában a felhasználás helyére, a fogyasztó közelébe telepítik.
  • Megújuló energiát hasznosító egyéb készülékhez, rendszerhez kapcsolható, így környezetkímélő, energiatakarékos.
  • Csendes
  • Megbízható

Néhány szó a hátrányokról

Annak érdekében, hogy a villanybojler megfelelő hatékonysággal, hatásfokkal működhessen, érdemes rendszeresen megszabadítani a fűtőszálat a vízkőtől, szakemberrel karbantartani. A vízkövesedés megakadályozása érdekében ne használja maximális hőmérsékleten.

Hátránya, hogy a víz, az elektromosság és a fém együttesen van jelen, így meghibásodás esetén komoly problémákat okozhat, ezért ha ilyet észlel, azonnal kapcsolja le a hálózatokról.

Vásárlás előtt gondolja át a legfontosabb kérdéseket, hova, hány vízvételi hely egyidejű kiszolgálására szánja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...