Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Katonás tiltakozás, igazgatói kérdezősködéssel

- Advertisement -

Tegnap a Katonás tanárok és diákok is csatlakoztak az országos demonstrációhoz, és kifejezték véleményüket. Ez önmagában is hírértékkel bír, de azóta olyan információk kerültek a birtokunka, miszerint Csáki Tibor, a Katona igazgatója kiment az utcán (az épület előtt) tiltakozó diákokhoz és számonkérte őket a kiállásuk miatt. Ennyi jött el hozzánk, alább olvashatják, mit reagált az igazgató erre.

Egy pécsi igazgató elhatárolódott, egy kecskeméti igazgató megkérdezte a diákokat

Az október 23-ai fővárosi rendezvényen beszédet mondott pécsi diáklány, Pankotai Lili igazgatója, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának vezetője, Nyisztor Zsolt elhatárolódott a diákjától. Lili gyújtó hangú beszéde, az azt bíráló kormánypárti véleménynyilvánítók és a Lili mellett kiállók között valóságos kommentháború tört ki. Az összecsapás során több ismert közéleti személyiség is elmondta véleményét. A történések napvilágra hozták a diákok (és a pedagógusok) szabad véleménynyilvánítási lehetőségeit, a sztrájkhoz való jogukat, valamint az oktatásban lappangó szakmai, anyagi feszültségeket.

Ilyen előzményeket követően történt Csáki Tibor lépése, amelynek okáról, miértjéről megkérdeztük az igazgatót, mert szerettük volna pontosítani a tudomásunkra jutott hírt a nézeteltérésről.

Az igazgató válasza

Csáki Tibor válaszában kiemelte, hogy „nem a tiltakozást kértem számon, ez komoly csúsztatás. Azt kérdeztem meg, miért nem jelezték az iskolavezetés felé, hogy mit szeretnének, ez szerintem elvárható lett volna. Tiltakozni jogukban áll.

Feszültség a tanári karban

Emellett az is tudomásunkra jutott, hogy a tiltakozást támogató, demonstráló katonás tanárok az iskola több pontjára elhelyeztek kis plakátokat. Ezeket azonban – meg nem erősített információink szerint – az egyik, a tiltakozásokkal egyet nem értő tanár leszedte és a tanári szobába bevitte, majd azt az egyik tanár (aki a tiltakozások egyik vezetője) asztalára csapta. Ez a jelenet tovább mélyítette a tanári karban már meglévő feszültséget, véleménykülönbséget – mondta el informátorunk.

Erről a konfliktusról is kérdeztük Csáki Tibort, aki úgy reagált, hogy „a kollégák megosztottsága nem intézményspecifikus jelenség, nem hiszem, hogy hírértékkel bír. Az okokról ajánlom a kollégákat megkérdezni.”

Intézményvezetői pályázat a Katona élére

Az országos tiltakozások, és Csáki Tibor igazgató fellépése pont olyan időszakban történik, amely a KJG jövője szempontjából is fontos, mivel a Belügyminisztérium kiírta a Katona élére az intézményvezetői pályázatot. Tudomásunk szerint Csáki Tibor aspirál az igazgatói pozícióra (jelenleg is ő látja el megbízott igazgatóként a gimnázium irányítását). Mivel a pályázat beadási határideje november 2., ezért ezzel kapcsolatban is kérdeztünk Csáki Tibortól. A válaszában annyit írt: „A pályázatok a beadási határidő után nyilvánosak lesznek.”

 

 

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version