Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egészségügy, kedvezmények az unió felé – kedd esti törvénycunami

- Advertisement -

Nagyobb módosításcsomag kíséretében több törvényjavaslatot is benyújtott kedd este a kormány. Egyike ezeknek az egészségügyi törvény átalakítása, szinte az egész egészségügyi ellátórendszert érintve.

Ezek lesznek a változások:

  • egészségügyi alapellátás terén a praxiskörzetek meghatározása során állami szerepvállalás biztosítása,
  • az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítése,
  • az alapellátásban jogszabályban előírt feltételeknek megfelelő szoftver használata,
  • a járóbeteg-ellátásban az állami szerepvállalás növeléséhez szükséges intézkedések
    biztosítása,
  • a fekvőbeteg-ellátásban a segítő személyre vonatkozó szabályok bevezetése,
  • az egészségügyi dolgozók minősítésére vonatkozó szabályainak kibővítése,
  • egészségügyben történő közreműködési jogviszonyok felszámolása,
  • a szakápolási rendszer átalakítása.

A vagyonnyilatkozati rendszert is módosítják, jelentősen megerősítve azt. A NAIH felhatalmazást kap, hogy ellenőrizze az új típusú közzététel teljesítését, a nyilatkozatokat pedig, beleértve a nem nyilvánosakat is, az Integritás Hatóság ellenőrizheti.

Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságot érinti egy másik törvényjavaslat. A hatóságot önálló államigazgatási szervvé alakítja át, ugyanis eddig az államháztartásért felelős miniszter irányítása alatt állt. Újabb függetlenségi garanciákat adnak a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság valamint az Integritás Hatóság működésére.

Egy másik törvényjavaslat a pénzügyi szektorra vonatkozó szabályokat alakítja át, ez nagyrészt a jelzálog-hitelintézetek refinanszírozói tevékenységére vonatkozik. Az MNB-ről szóló törvényt is átalakítják, ez a központi bank tőkeellátottságát kívánja biztosítani.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version