Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A szentesi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya is bezár, Kecskemétre is átirányítják a betegeket és kismamákat

- Advertisement -

Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják januártól a betegeket és a kismamákat, mivel kevés a szakorvos a szentesi kórház Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán.

A Szentesen és a környékén élő nők Facebook-közössége már az ősszel attól tartott, hogy 2023 januártól orvoshiány miatt be fogják zárni az osztályt. Az édesanyák hónapokon át próbáltak Szentesre hívni orvosokat, a csoport tagjainak ismeretei szerint évente mintegy nyolcszáz kisbaba született Szentesen, és az anyák többsége nagyon elégedett volt az ellátással.

December 21-én jelent meg a Szentesi szülészetért nevű Facebook-csoport oldalán a kórház hivatalos közleménye, amelyből kiderül, hogy 2023. január 1-től a fekvőbetegek ellátása az osztályon szünetel, a betegeket, illetve a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi.

Az osztály bezárásának oka a szakorvosok hiánya – áll a kórház saját oldalán kiadott közleményben. A térségben mintegy 60 ezer ember maradhat gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül. Hódmezővásárhelyre fél óra alatt, Szegedre és Kecskemétre egy óra alatt tudnak eljutni a kismamák és a szülő nők. Előfordulhat, hogy egy évben több száz nő is a mentőautóban, útközben fogja majd megszülni a gyermekét, aminél sokkal biztonságosabb lenne a kórházban világra hozni a kisbabákat.

via Telex

 

- Advertisement -
Exit mobile version