Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ahol indult fideszes jelölt a vasárnapi időközin, ott nyertek is

- Advertisement -

Négy településen volt vasárnap időközi önkormányzati választás, ahol indult a Fidesz színeiben jelölt, ott nyerni is tudott.

A Tolna megyei Ozorán Sümegi Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert 506 szavazattal, a vetélytársakra 279, illetve 107 érvényes voks jutott. A községben a korábbi képviselő-testület feloszlott, így az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a hat képviselői helyért huszonöt független jelölt indult.

A baranyai Baksán Tóth Gábort, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek, aki 243 szavazatott kapott, független vetélytársára pedig 217 érvényes szavazat érkezett. Itt is feloszlott a korábbi képviselő-testület, így a községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken és Nyírpilisen független jelöltek nyerték el a polgármesteri széket. Az előbbi településen Dancs Ákos 133 vokssal nyert, míg az utóbbiban Beri Márkot választották meg 266 szavazattal. Benken az eddigi polgármester lemondása miatt kellett a voksolást megtartani, Nyírpilisen az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták, a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt indult. Nyírpilisen feloszlás miatt kellett polgármestert és képviselő-testületet választani; a községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version