fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Börtönt érhet a büntetőfékezés

- Advertisement -

2021. november 9-én Kiskunmajsa lakott területén kívül jó látási viszonyok között közlekedett az alábbi ügy vádlottja. A sértett az út mellett állva karmozdulatokkal jelezte a vádlottnak, hogy lassítson, mert szerinte túl gyorsan hajtott. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében leírta, hogy a vádlott ezen felháborodott.

Az úton visszafelé haladva a konfliktus után nemsokkal, a vádlott felismerte az előtte közlekedő pótkocsis járműben a sértettet. Megelőzte, majd hirtelen büntetőfékezett leckéztetési célzattal. A sértett elkerülvén az ütközést félrerántotta a kormányt, az útpadkára hajtott, majd visszatérve az úttestre átsodródott a baloldali sávba, ahol a pótkocsi lekapcsolódott és az oldalára dőlt. Személyi sérülés nem történt, ahogy ütközés sem. Látva a járművéből kiszálló sértettet, a vádlott megfordult és elhagyta a helyszínt.

Hasonló cikkünk:  Az utóbbi években döbbenetesen sok vonatkisiklás volt Magyarországon

A vádlott szándékosan megszegte a KRESZ szabályt, miszerint a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csak a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása érdekében szabad csökkenteni. Ezzel a tettével a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a járművezetéstől is tiltsák el.

via infostart.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...