Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egy műanyag kisház mozgatja meg vacsiközieket és a városüzemeltetési céget

- Advertisement -

Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő (Szövetség) arról tájékoztatott a Facebookon, hogy a Nádasdy park játszóterére valaki kitett egy műanyag kisházat, a Városüzemeltetési Kft. pedig el fogja szállítani, mert engedély nélkül lett kihelyezve. Most még elviheti, aki kitette. Február 24-e után már csak a cég telephelyén veheti át.

Megvédenék a kisházat a környékbeliek

A kommentelők közül többen is azonnal megvédték a kisházat, mondván, hogy színesíti a játszóteret, és szeretik a gyerekek, senkit nem zavar. A Fapál Ügyvédi Iroda ingyenes jogi segítséget ajánlott fel a kisház megmentése érdekében. Mások azzal támadják a városüzemeltetési céget, hogy lenne elég dolguk a városban a város üzemeltetése kapcsán, ne ilyenekkel foglalkozzanak. Egy kommentet idézünk:

„Az unokáim nagyon örültek neki amikor idekerült a parkba ! Nem tudom kinek szúrja a szemét, de megértésre ne nagyon számítson. A Városüzemeltetési kft pedig inkább a szemét eltakarításával foglalkozzon, ne ezzel ! Elősször hozzanak egy újat, ha nem tetszik, és utánna vihetik ezt !”

Tóth Szilárd frakciótársa, Kopping Rita önkormányzati képviselő azzal szállt be a kommentelők közé, hogy próbálta megértetni, mi vezérelheti az önkormányzati céget, hogy elvigye onnan a játékot.

„A kihelyezett játékoknak meg kell felelniük balesetvédelmi szempontoknak. Ebben az esetben pl rögzítés. Ha a kihelyezett játékok használatakor baleset ér egy gyermeket, akkor azonnal a kihelyezőt vonják felelősségre, ha valami nem szabályos. Ezért kell engedély hozzá.”

A posztot író Tóth Szilárd később azzal tért vissza, hogy azt kérte az illetékesektől, hogy próbálják meg utólag engedélyeztetni a kiházat, hogy maradhasson. Addig is, amíg a jogi lehetőségeket megnézik, ne vigyék el. Megkerestük a Városüzemeltetési Kft.-t, hogy pontosan mi az oka, amiért elszállítanák, és látnak-e esélyt arra, hogy mégis ott maradhasson a házikó. Ha válaszolnak, megírjuk az álláspontjukat. És az ügy fejleményét is.

- Advertisement -
Exit mobile version