Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Vodafone megszerzése után a Yettelbe is bevásárolta magát a magyar állam

- Advertisement -

„Az ügylet tovább gyarapítja a magyar állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert” – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, miután a magyar állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban. Ígéretük szerint az ügyfeleket nem érinti közvetlenül a tranzakció.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. kötött részvénycsereügyletet az állam képviseletében. A közleményben leírták:

„A tranzakcióval az állam amellett, hogy tovább diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes – tulajdonosi oldalról – hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez. Mindez további előnyöket biztosít az ügyfelek, a magyar gazdaság teljesítménye, valamint az ország versenyképessége számára.”

A 4iG-csoport két éve még egy közepes méretű, döntően informatikai profilú vállalkozás volt, amely méretes állami hátszéllel alapvetően csak a magyar piacon növekedett. Aztán az állammal közösen elköltött körülbelül 1000 milliárd forintot távközlésre, és összevásárolt egy európai szinten is számottevő távközlési multicéget.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version