Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az infláció miatt a vényköteles gyógyszereken is spórol a magyar

- Advertisement -

Zlinszky János, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) elnöke szerint a gyógyszertári költéseken is meglátszik az infláció. Azonban kockázatot rejt magában, ha a beteg maga dönteni el, hogy mit nem vált ki az orvos által felírt készítmények közül.

Az elmúlt idők tapasztalatai azt mutatják, hogy vitaminokból és a táplálékkiegészítőkből vesznek kevesebbet az emberek, de az sem ritka, hogy azok, akik számára több vényköteles gyógyszer is fel van írva, nem váltanak ki mindent.

Leginkább azokat a gyógyszereket nem váltják ki, amelyek elhagyásánál nem éreznek azonnal változást, ilyen például a koleszterincsökkentő. Késmárky András háziorvos szerint viszont ezek elhagyása hosszú távon állapotromláshoz vezet:

„Többféle kockázata van, mert vannak gyógyszerek, amelyek hatását valóban nem érezzük meg azonnal, viszont arra szolgálnak, hogy a megfelelő szintet fenntartsák, és ne romoljon az egészségi állapot, tehát ebben az esetben annyit tapasztalnak, hogy ugyanolyan jól vannak, mint tegnap.”

via HVG

- Advertisement -
Exit mobile version