Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Google Street View esete a vasvillával – frissítve!

- Advertisement -

Sok érdekességet láthat a Google Street View kocsijának sofőrje, hiszen bejárja az egész országot – azonban valószínűleg kihagyta volna azt az élményt, amely Balatonőszödön érte. Ugyanis egy férfi nem örült annak, hogy őt és a környéket fényképezik, ezért tönkretette a kamerát.

A rendőrség is megerősítette, hogy egy agresszív férfi rátámadt a Google Street View autójára. Május 22-én délelőtt ment végig a falun a kocsi, a férfi pedig sérelmezte, hogy felvételeket készít a környékről. Félreállította a kocsit, ingerülten kérdőre vonta a sofőrt, majd mivel épp volt nála egy vasvilla, azzal megrongálta a kamerarendszert. A sofőr értesítette a rendőröket, ők pedig a férfit elfogták.

Márciusban jelentette be a Google, hogy frissíteni fogják az utcaképeket, ezért újra végigmennek Magyarországon. Azt is külön hozzátették, hogy mindez az összes szükséges engedély birtokában történik, a képeken látható emberek arcát, valamint a rendszámokat elhomályosítják.

via HVG

Frissítés:

Blikk megkeresse azt a férfit Balatonőszödön, aki rátámadt vasvillával a Google autójára. Nem akart nyilatkozni a férfi, de a település polgármesterével, Antal Jánossal tudtak beszélni.

„Ha esetleg kaptunk volna egy értesítést, tudtuk volna figyelmeztetni a lakosságot, hogy ne lepődjön meg senki, ha kamerázzák a környéket. Mindenesetre a választott megoldással nem tudunk egyetérteni. Ráadásul az autó éppen a lomtalanítás napján érkezett, minden tele volt szeméttel. Ha ez a kép jelenik meg rólunk, az még inkább súlyosbítja a dolgot” – nyilatkozta.

- Advertisement -
Exit mobile version