Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A román külügy tiltakozott, Novák Katalin szerint ez túlzó és indokolatlan, de nem szokatlan

- Advertisement -

Novák Katalin köztársasági elnök több más magyarországi és erdélyi magyar politikussal együtt részt vett az egyik legnagyobb magyar vallásos ünnepen, a csíksomlyói pünkösdi búcsún.

Az eseményről közzétett Facebook-posztjában azt írta, hogy „»Egy anya boldog, amikor együtt a családja« – hangzott el ma a szentbeszédben. Ugyanígy, államfőként mindig felemelő megtapasztalni, amikor együtt a nemzet, ahogy ma, itt a búcsún is megélhettük ezt a nemzeti egységet. Isten, áldd meg a magyart!”

Egy videóban is megemlékezett a búcsúról, hangaláfestésnek a Székely Himnuszt használva. Meglátogatta a református vártemplomot is, ahol pedig arról beszélt: „A vágyott békességet magyar és magyar, magyar és román között, de Ukrajnában is a szabadsággal táplált szeretet tudja megalapozni!”

A béke és a szeretet helyett azonban másként értelmezte a román közélet Novák kijelentéseit. A bukaresti külügyminisztérium vasárnap felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a „nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt”, Románia leendő miniszterelnöke pedig egy enyhén soviniszta posztban nevezte „revizionistának” Novák kijelentéseit.

A köztársasági elnök hivatala reagált az ügyre: „A román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan, de nem szokatlan. A szóban forgó, a csíksomlyói búcsún énekelt székely himnuszt megjelenítő bejegyzés változatlanul elérhető a köztársasági elnök közösségi médiás felületein. Az erdélyi reformátusok köszöntését idézve: Békesség Istentől!”

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version