Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Anna Karenina története elevenedik fel Kecskeméten az Újvidéki Színház fesztiváldíjas előadásában

- Advertisement -

A 10. színházi olimpia keretében mutatja be az Újvidéki Színház Tolsztoj mesterművét, az Anna Kareninát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Az előadás május 23-án 19 órakor lesz látható, amely az ország egyik leglátogatottabb és legtöbbször díjazott produkciója.

Az eredeti regény társadalmi konvenciókat és az orosz polgárságot kritizáló szálai helyett a fatalizmus, a romantikus szál kerül előtérbe a színműben. Anna Karenina története rövid, ám érzelmileg forrásig fűtött jelenetekből áll majd össze.

Az elmúlt két évben húsz fesztiváldíjat hozott az Újvidéki Színháznak az előadás. Válás és képmutatón elítélő társadalom, végzetes szerelem és sötét tónusú érzelmek elevenednek meg Béres Márta és Fülöp Tímea váltott szereposztásában.

A macedón Dejan Projkovski rendezte a darabot, aki a szófiai Nemzeti Színház- és Filmművészeti Akadémián szerzett színházi rendezői diplomát és mesterképzést. Dolgozik az ESRA Párizsi, Szkopjei, New York-i Audiovizuális Művészeti Egyetemen is színházi rendezőként és színészi docensként egyaránt. Fiatalon kinevezték a Macedón Nemzeti Színház művészeti vezetőjévé, igazgatójává, de már addigra rendezett olyan, széles körben elismert előadásokat, amelyekkel felkeltette a nemzetközi színházi élet figyelmét is.

A rendező a hitvallása szerint csakis olyan produkciókat állít színpadra, amelyeket szabad döntéséből vállal. Előadásaiban mindig a színház alapjáról, az emberről fogalmazza meg gondolatait.

via szinhaz.org

- Advertisement -
Exit mobile version