Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kecskemét kárpátaljai testvérvárosának polgármestere a harcoló magyarokhoz látogatott

- Advertisement -

Beregszász, Kecskemét testvérvárosának polgármestere, Babják Zoltán közösségi oldalán számolt be arról, hogy néhány nappal ezelőtt a kelet-ukrajnai frontvonal közelében járt. A városvezető találkozott a kárpátaljai 73. területvédelmi zászlóalj katonáival is, melynek soraiban számos beregszászi járási és beregszászi lakos, köztük magyarok is szolgálnak.

A polgármester nem érkezett üres kézzel. „Katonáink igényeit figyelembe véve, a 128. különálló hegyi rohamdandár részére személyesen adtam át egy felújított pick-up terepjárót. Fontos megjegyezni, hogy a dandár az ukrán fegyveres erők egyik rohamegysége a fronton

– írta Babják a bejegyzésében. Hozzátette: a látogatás során alkalma nyílt beszélgetni a katonákkal az aktuális helyzetről. Az átadott humanitárius segély között helyet kaptak technikai felszerelések a műszaki igények kielégítésére, s házias fűszerek is, melyek különlegesnek számítanak a terepkonyhán készülő ételekhez.

Mindegyikükkel elbeszélgettem, többek között az itthon maradt hozzátartozóik megsegítéséről. Külön köszönetet szeretnék mondani katonáinknak, hogy megvendégeltek a saját receptjük alapján készült, Erős Pistával fűszerezett húsgombóclevessel

– jegyezte meg a polgármester.

Babják Zoltán közölte, hogy az említett gépjárművet és humanitárius segélyt Mihajlo Kis megyei képviselő kíséretében sikerült eljuttatni a frontvonalra, illetve Fegyir Sándor és Viktor Scsadej is csatlakozott hozzájuk.

Kívánom, hogy katonáink minél előbb arassanak győzelmet a megszállók felett, s mielőbb köszöntsön be a béke mindannyiunk számára! Beregszász, Kárpátaljával együtt, minden hősünket egészségesen és sértetlenül várja haza!”

– üzente a magyar polgármester.

Fegyir Sándor, aki az Ungvári Nemzeti Egyetem egyetemi tanára, a kárpátaljai terrorelhárító zászlóalj tagjaként harcol az orosz megszállók ellen, azzal vált ismertté, hogy amikor a háború kitört a frontról is megtartotta az óráit.

Nos, a diákoknak tartott előadások szentek, azokat nem lehet kihagyni

– írta a professzor. Egy későbbi interjújában pedig arról beszélt, amint legyőzik az oroszokat, visszamegy tanítani.

Kecskemét városa, mióta az orosz agresszor megtámadta Ukrajnát 2022-ben, több kárpátaljai és ukrán menekültet is befogadott; és több kecskeméti szervezet több alkalommal is szervezett gyűjtést, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a CédrusNet Gondoskodó Szolgálat és a kecskeméti Medina Adománybolt is.

- Advertisement -
Exit mobile version