Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az ellenzék által támogatott független jelölt győzött Nagykőrösön az időközi önkormányzati választáson

- Advertisement -

A független Godó Katalin 336 szavazattal (55,08 százalék) nyerte a tegnapi időközi önkormányzati képviselőválasztást Nagykőrös 4. választókerületében. A fideszes Lukács Ádám 257 szavazatot (42,13 százalék), míg egy másik függetlenként induló jelölt, Vágó István 17 szavazatot (2,79 százalék) gyűjtött össze.

A 25 százalékos részvétellel megtartott választást Kovács Sándor fideszes önkormányzati képviselő halála után kellett megrendezni. Mivel a 2019-es választáskor mind a nyolc körzetben a kormánypárti képviselőjelöltek győztek, és az ellenzéki szövetség csak a kompenzációs listáról szerzett három mandátumot, a mostani választás eredménye nem befolyásolja érdemben az erőviszonyokat Kecskemét szomszédvárosában.

A tegnapi nap folyamán még a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban tartottak időközi önkormányzati képviselőválasztást, amelyet az ellenzéki politikusok által fémjelzett Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) színeiben induló Baráth Domonkos Dezső nyert meg a szavazatok 49,72 százalékával.

Miután egy közelmúltban elfogadott törvénymódosítás kimondja, hogy a következő esedékes önkormányzati választások előtt egy évvel már nem lehet időközi választást rendezni, a mostani volt az utolsó ilyen esemény 2024 júniusa előtt. Ezután ha egy egyéniben megválasztott képviselő lemond vagy meghal, akkor a jelölőszervezete küldhet helyette valaki mást a képviselő-testületbe.

via 24.hu

- Advertisement -
Exit mobile version