Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Koszorú az örök színi dicsőségnek – Petőfire emlékeztek

- Advertisement -

Petőfi Sándor halálának évfordulójára koszorúval emlékezett a Katona József Emlékház, a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja. A nép költője feltehetően 1849. július 31-én tűnt, vagy esett el a segesvári csatában.

A magyar kulturális értékeket őrző csoportok minden évben megemlékeznek Petőfiről. Idén a Malom Center épületén található emléktáblára került koszorú Székelyné Kőrösi Ilona történész, etnográfus előadását követően.

A mai bevásárlóközpont helyén állt Kecskemét első színházépülete. 1833 és 1868 között Király Sándor színházában léphettek fel a vándor társulatok, és így látogathatott ide Petőfi Sándor 1842-3 telén.

A Katona józsef Kör emelte emléktábla szerint ‘itt álmodozott Petőfi Sándor mint vándorszinész örök dicsőségről.’ Az emlékkoszorút Ádám András, Bajtai Mária, Kenyeres Dénes helyezték fel.

- Advertisement -
Exit mobile version