fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Kávézójának keres üzemeltetőt a könyvtár

Üres pult és üres asztalok és székek. Hónapok óta ez a látvány fogadja azokat, akik a könyvtári kévézó nagy ablaka előtt mennek el. Lejárt a szerződése a korábbi üzemeltetőnek, így november óta nem nyitott ki a helyiség. Addig, négy éven keresztül, Merász József (Kecskemét korábbi polgármestere) családjához kötődött a kávézó.

Most tehát az üres kávézónak keres üzemeltetőt a könyvtár. Kérdésünkre Virág Barnabás igazgatóhelyettes elmondta, hogy irodalmi jellegű kávézót szeretnének, a név pedig változatlanul Könyvtári Kávézó marad.

Kérdések, amelyekre nem kaptunk választ

Írásban tettük fel a kérdéseinket, de a többségükre nem érkezett válasz. Ezekre itt:

  • Most milyen feltételekkel lehet kivenni a kávézót? Mit várnak el a következő vállalkozótól?
  • A könyvtár az üzemeltetőre bízza-e a választékot? Az árakba van-e beleszólása a könyvtárnak?
  • Mikortól üzemelhet újra a kávézó?
  •  Mekkora időtartamra kötik a szerződést?
  • Meddig lehet jelentkezni és hogyan?
  • Mikor döntenek és kik az üzemeltetésről?
Hasonló cikkünk:  Csütörtökön debütál a 100 éves Bauhaus animációs film Ulrich Gábor rendezésében

Mikor nyit ki újra a kávézó?

Úgy tudjuk, hogy korábban egy-egy évre kötötték az üzemeltetést. De lagalábbis úgy, hogy eleinte határozott egy évre, majd utána határozatlan időre lehetett hosszabbítani. Az üzemeltetést nehezíti, hogy vasárnap és hétfőn zárva kell lenni. Valamint nem feltétlenül kedvez a vállalkozónak, hogy a környéken nagyon sok kávézó van, amelyek ráadásul trendiek (reggeliző lehetőséggel például). Az irodalmi jelleg és a könyvtári környezet viszont inkább klasszikus kávézót enged nyitni. A könyvtár csaknem 30 éve működik a Piaristák terén, eleve a kávézó is annak épült, ami. Úgy értesültünk, hogy a kávézót nem feltétlenül a könyvtár látogatói használták, sokkal inkább teljesen mások voltak a vendégek, de a forgalom nem számított rossznak, tehát a közönsége megvolt. Hogy mikor nyit ki ismét a kávézó, nem tudjuk, mert erre nem kaptunk választ.

Hasonló cikkünk:  Az összes megszámozott fát kivágják az 52-es főút mellett, csak nem egyszerre

 

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...