fbpx

FRISS HÍREK

Kávézójának keres üzemeltetőt a könyvtár

- Advertisement -

Üres pult és üres asztalok és székek. Hónapok óta ez a látvány fogadja azokat, akik a könyvtári kévézó nagy ablaka előtt mennek el. Lejárt a szerződése a korábbi üzemeltetőnek, így november óta nem nyitott ki a helyiség. Addig, négy éven keresztül, Merász József (Kecskemét korábbi polgármestere) családjához kötődött a kávézó.

Most tehát az üres kávézónak keres üzemeltetőt a könyvtár. Kérdésünkre Virág Barnabás igazgatóhelyettes elmondta, hogy irodalmi jellegű kávézót szeretnének, a név pedig változatlanul Könyvtári Kávézó marad.

Kérdések, amelyekre nem kaptunk választ

Írásban tettük fel a kérdéseinket, de a többségükre nem érkezett válasz. Ezekre itt:

  • Most milyen feltételekkel lehet kivenni a kávézót? Mit várnak el a következő vállalkozótól?
  • A könyvtár az üzemeltetőre bízza-e a választékot? Az árakba van-e beleszólása a könyvtárnak?
  • Mikortól üzemelhet újra a kávézó?
  •  Mekkora időtartamra kötik a szerződést?
  • Meddig lehet jelentkezni és hogyan?
  • Mikor döntenek és kik az üzemeltetésről?
Hasonló cikkünk:  Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

Mikor nyit ki újra a kávézó?

Úgy tudjuk, hogy korábban egy-egy évre kötötték az üzemeltetést. De lagalábbis úgy, hogy eleinte határozott egy évre, majd utána határozatlan időre lehetett hosszabbítani. Az üzemeltetést nehezíti, hogy vasárnap és hétfőn zárva kell lenni. Valamint nem feltétlenül kedvez a vállalkozónak, hogy a környéken nagyon sok kávézó van, amelyek ráadásul trendiek (reggeliző lehetőséggel például). Az irodalmi jelleg és a könyvtári környezet viszont inkább klasszikus kávézót enged nyitni. A könyvtár csaknem 30 éve működik a Piaristák terén, eleve a kávézó is annak épült, ami. Úgy értesültünk, hogy a kávézót nem feltétlenül a könyvtár látogatói használták, sokkal inkább teljesen mások voltak a vendégek, de a forgalom nem számított rossznak, tehát a közönsége megvolt. Hogy mikor nyit ki ismét a kávézó, nem tudjuk, mert erre nem kaptunk választ.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...