Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Több kiemelt fejlesztést törölt a kormány

- Advertisement -

Számos korábbi döntés visszavonásáról szól a Magyar Közlöny kedd este megjelent számában egy kormányrendelet és egy határozat – vette észre a HVG.

Például nem kell gondoskodni a tervezett Dél-Budai Centrumkórház megközelíthetőségéről, vagyis ha felépülne, odajutni nem lehet majd, mert magát a kórházról szóló határozatot nem vonták vissza. Az építés kapcsán egy szintén visszavont korábbi döntés úgy konkretizál, hogy két autópálya-lehajtót kellett volna építeni. A mostani határozat „a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a  rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében” tartja ezt szükségesnek.

A vasúti fejlesztések sem maradhattak ki a visszavonásokból: Ferencváros C elágazás – Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget, valamint Rákos – Gyömrő vasúti vonalszakasz fejlesztése, Budapest külső körvasúti megállóhelyek (Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály), valamint Albertfalva megállóhely kiépítése, fejlesztése. Ezek korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított tételek voltak.

A Galvani hídra vonatkozó „Új Duna-híd és kapcsolódó közlekedési infrastruktúra előkészítés Budapesten” című tételt is törölték, valamint a Gellért-hegyi közpark átfogó közterületi megújításának előkészítését is. Hatályon kívül helyezték a debreceni velodrom, a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye és a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztését célzó beruházás kiemeltté nyilvánítását.

Ugyan erre a sorsra jutott a Gödön megkezdett Adatközpont-beruházás állami érdekű hasznosításáról szóló határozatot is, amelyről épp ma számolt be a hvg.hu, hogy az egész programból nem lett semmi.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version