fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

A Magyarországról érkező illegális bevándorlás miatt meghosszabbítja a határellenőrzést a szlovák kormány

- Advertisement -

Három héttel, november 3-ig meghosszabbította a szlovák kormány az október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzéseket a szlovák-magyar határon – erről szerdai ülésén döntött Ódor Lajos ügyvezető miniszterelnök leköszönő kabinetje, írja a 444.hu az MTI alapján.

A növekvő migrációs nyomás mögött az állhat, hogy a magyar kerítés a kormányzati propaganda állításai dacára nem elég a menekültek megállítására, a már Magyarországon tartózkodó illegális bevándorlók és az őket mozgató embercsempészek elkerülik Ausztriát a szigorított osztrák határellenőrzés miatt.

A pozsonyi belügyminisztérium adatai szerint a nyugat-balkáni tranzitútvonalon és Magyarországon keresztül Szlovákiába érkező illegális migránsok száma tavaly augusztusban kezdett érezhetően növekedni. A tárca szerint idén már közel negyvenezer illegális migráns érkezett Szlovákiába, ami 11-szer több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Hasonló cikkünk:  A szegedi fakivágásos vádakra az egyházmegye válasza: teremtésvédelmi szempontok

A szlovák kormány az ezzel kapcsolatos döntésére egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország és Lengyelország hasonló intézkedést vezettek be Szlovákiával közös határain.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...