Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Gazdaság és helyi megoldások – kedd este újra filmklubos vitaest

- Advertisement -

Eddig minden alkalommal megtelt a Hunyadivárosi Közösségi Ház nagyterme, és valószínűleg így lesz ez a negyedik filmklubos vitaesten is, amely kedd este a gazdasági szempontokat veszi górcső alá a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében.

Teszi mindezt interaktívan, hiszen a Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztal és a Hunyadivárosi Közösségi Kert szervezésében zajló vitaest-sorozaton egy félórás filmblokk megtekintése után mindenkinek lehetősége van az érvelő vitára, az aktív gondolatcserére.

A filmes apropót a Holnap című 2015-ös francia dokumentumfilm szolgáltatja, majd a moderátor veszi át a szót, és ad teret a közös beszélgetésre, inspirálja a résztvevőket, hogy fejtsék ki a saját meglátásaikat. Így aztán az est végére átfogó képet kaphatunk, hogyan is lehetne az életmódunkat olyan irányba terelni, ami egyszerre jó nekünk és Földünknek is.

Előző alkalommal a vízfogyasztás, vízmegtartás, illetve vízgazdálkodás témája került terítékre, és derült ki, hogy bár nagy a baj, még mindig lenne megoldás a klímaváltozás közepette is a vízkészleteink megóvására.

A gazdasági megközelítéstől elsőre talán sokan megijednek, pedig az olykor elvont fogalmak valójában egészen hétköznapi jelentéssel bírnak. A körkörös gazdaság szempontja mögött a minél kisebb hulladéktermeléssel járó fogyasztást találjuk, rövidebb ellátási láncról pedig akkor beszélünk, ha a paradicsomot helyi termelőktől vesszük, és nem Görögországból kerül az asztalunkra.

De egész egyszerűen be lehet mutatni a helyi pénz működésében rejlő lehetőségeket is. Ahogy az esten arra is fény derül, hogy kerül a rocksztár David Bowie arcképe egy bankjegyre.

November 14-én, kedd este hat órától tehát disputa a gazdaságról közérthetően, és elsősorban a helyi megoldásokat előtérbe helyezve. A Hunyadivárosi Közösségi Ház nyitott kapui, és a szervezők várják a téma iránt érdeklődőket!

A belépés díjtalan, ugyanakkor regisztrációhoz kötött.

 

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version