Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

L. Simon László szerint a törvény értelmezésének lett az áldozata, nem magának a törvénynek

- Advertisement -

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő kedden L. Simon Lászlót faggatta a kirúgásáról egy nyilvános podcastfelvételen. Az egykori igazgató többek közt arról is beszélt, hogy szerinte nem az általa is megszavazott melegellenes törvénynek lett az áldozata, hanem a törvény értelmezésének.

L. Simon nem akar elhamarkodottan ítéletet mondani, és idő kell neki, hogy az egész leülepedjen és magyarázatot adjon rá úgy, hogy a személyisége ne sérüljön. Szerinte a kérdés, hogy mi az, amit egy demokráciában egy kiállítás bemutathat, és hol teszünk különbséget cenzúra és korhatár között – ezzel pedig most választóvonalhoz érkezett a magyar közélet.

Konkrétan nem reagált az ex-igazgató arra a kérdésre, hogy újra megszavazná-e a gyermekvédelminek nevezett törvényt, annyit mondott, hogy szerinte ő nem a törvény áldozata, hanem a törvény értelmezéséé. A jogalkotói szándék egyértelmű volt, és nem akartak mások életébe beleszólni.

Szerinte a felvilágosításnak helye van az oktatásban, de az nincs rendben, hogy valaki rózsaszín bugyiban bemegy az alsósokhoz, és arról magyaráz, hogy lehetnek más neműek, mert ez az ő döntésük kilencévesen. Úgy véli a szándék így helyes volt, de tökéletes szöveget nehéz alkotni, ő pedig nem is állítja, hogy ez tökéletes lenne.

A jogalkalmazóknak nagy a felelősségük abban, hogy mit tekintenek a törvény hatálya alá tartozónak. Szerinte olyan szöveget kell alkotni, amely kevés szabad értelmezést tesz lehetővé. L. Simon úgy véli, hogy nem szerepelt olyan kép az ominózus kiállításon, ami a törvény szövegét vagy szellemiségét sértette volna. Hozzátette, hogy az élet bármilyen célú bemutatása fontos, és komoly pedagógiai jelentősége lehet.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version