Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Rendben, a tervezett ütemben halad a kényszerpozitív mismásolás

- Advertisement -

– vélemény –

Rendben, a tervezett ütemnek megfelelően halad a Bethlen körúti útkarbantartás – tájékoztatott pénteki bejegyzésében a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. Egyúttal azt is közli, hogy hétfőn reggel még a szélső sávokban lokális javításokat végeznek az egyébként november 25-ig tervezett munkálatok keretében.

Mégis hogyan haladhat rendben, tervezett ütemben a karbantartás, ha két nappal az ún. befejezési határidő után még mindig fennakadások lesznek az említett nagykörúti szakaszon a munkálatok miatt? Újratervezés, súgja fülünkbe a barátságosra konfigurált férfi vagy női hang, ha elvétjük a kereszteződést, de itt igazából nem rontott el senki semmit. Az újratervezés, pontosabban a munkálatok elhúzódásának oka egy teljesen hétköznapi szereplő: az időjárás.

Péntek reggel ugyanis esett az eső, ilyenkor pedig kátyúzni nem lehet, megcsúszott az eredeti célkitűzés, nem lehetett befejezni a karbantartást szombatig. Az égi csapokat – egyelőre legalábbis – nem mi nyitjuk-zárjuk, ez tehát egy olyan külső körülmény, amit nem lehet szemére vetni az önkormányzati cégnek.

Mégis „be kellett csomagolniuk” a hírt, amúgy capslockosan, nagybetűvel kiemelve, minden rendben halad, aggodalomra semmi ok. Ahogy a gyerekeinket is nyugtatni szoktuk, pedagógiai szempontból egyébként teljesen érhetően, hogy feleslegesen ne izgassák magukat azon, amin nem érdemes.

De ugye gyerekkorúak a legritkább esetben ülnek volán mögé, és manővereznek a reggeli csúcsban, a felnőttek pedig megérdemelnék, hogy felnőttnek nézzék őket, ne mismásoljanak nekik, és hogy ne óvják őket még a szellőtől is, mert zaklatottságukban majd mit tesznek, tán még egy-két cifra káromkodás is kiszalad a szájukon!

Fotó: kecsup.hu / 2023. nov. 27

Rendben halad, jól sikerült, megígértük és betartottuk, a célkitűzéseknek megfelelően – számos jól ismert szófordulat, amibe bepólyázva jutnak el hozzánk az állami és önkormányzati hírek, ahol soha semmi rossz nem történik, nem történhet, hiszen ugye piros volt a paradicsom, nem sárga… Ez nem csupán sikerkommunikáció, a sokszor semlegest is pozitívan eladni akaró üzenetek özöne, és nem is csak a kádári propagandában megtapasztalt termelési riport bugyutasága, de valami kényszeredett menekülés is a valóság elől. Nem ismeri a negatív számokat, inkább letagadja, és még akkor sem tűri arcán a szeplőt, ha egyébként nem is ő tehet a karbantartás elhúzódásáról.

Mi történne, ha őszintén, egyenesen, felnőttként és felnőtteknek nézve szólnának hozzánk? Tájékoztatnának minket arról, hogy ugyan szombaton szerették volna befejezni a nyilvánvalóan fennakadásokkal járó munkálatokat, de a pénteki eső miatt még hétfőn is dolgozniuk kell, elnézésünket kérik. Mi történne, ha a tényekre támaszkodva, a negatív töltetű hírekbe is becsületesen beleállva, és ehhez a tisztességes magatartáshoz, beszédmódhoz konzekvensen ragaszkodva fogalmaznák meg a közleményeiket?

Az ég biztosan nem szakadna le, újabb és újabb ellehetetlenítéseként a kátyúzásoknak, viszont a közvélemény értékelné, megértené, és a néhány elkerülhetetlenül jelentkező morgolódón kívül tényleg türelemmel viselné a még hétfőn is rá váró forgalmi megpróbáltatásokat.

Barna Imre írása
—————

A Vélemény rovatunkban megjelent írások nem feltétlenül egyeznek a szerkesztőség álláspontjával. A tartalom megtartása mellett ezeket az írásokat jogunkban áll a jobb olvashatóság érdekében megszerkeszteni.

Van véleménye? Szeretné másokkal is megosztani? Írjon nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu címre.

- Advertisement -
Exit mobile version