Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kivizsgálná az ellenzék, hogy szabályosan működik-e az önkormányzati sajtó

- Advertisement -

Nem csupán a Domus parkoló helyére tervezett Univer parkolóház ügyét vizsgálná ki az elllenzék. Egy hat fős bizottságot arra is létrehozna, hogy megvizsgálják, szabályosan működik-e a közpénzből fizetett önkormányzati sajtó (Kecskeméti TV, Hiros.hu, Kecskeméti Lapok…) és partner sajtója (pl. Keol.hu). A Szövetség azt írta a polgármesternek, hogy

Az önkormányzati ötéves ciklus felénél járva a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői azt tapasztalták, hogy a közvetlenül közpénzből gazdálkodó vagy közvetett módon jelentős közpénzt felhasználó Kecskeméti Médiacentrumhoz tartozó nevezett társaságok és sajtóorgánumok elvesztik szabad és közszolgálati jellegüket és nem tartják be a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó előírásokat, 2019-ben a Fidesz kecskeméti szervezetének kampánymédiájaként működtek, 2021-ben már az országos pártpropagandát is felvállalták, illetve a helyi ellenzéki képviselőknek és témáknak a Fidesszel ellentétben nem adnak megfelelő és kellő teret a megszólalásokban és tájékoztatásuk nem tekinthető kiegyensúlyozottnak.

A beadványban hivatkoznak a KecsUP cikkeire, amelyben megírtuk, hogy az önkormányzati sajtó a működésére vonatkozó szabályokat felrúgva a kampányban milliókat költött az ellenzék lejáratására, miközben a Fideszről és annak politikusairól csak pozitívan írtak. Cikkeink erről a témáról:

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület a vizsgáló bizottságba a képviselőcsoportjukból 3 főt: Bodrozsán Alexandra, Dobos József és Lejer Zoltán tagokat jelölik. A vizsgáló bizottság elnökeként Bodrozsán Alexandra képviselőt jelölik. A vizsgálóbizottság ülései nyilvánosak, testületi előterjesztés keretében írásbeli jelentésben beszámol az elvégzett munkájáról, valamint a vizsgálatok eredményeként tett megállapításairól – áll a beadványban.

- Advertisement -
Exit mobile version