fbpx

FRISS HÍREK

A magyar igazolvánnyal rendelkező határon túli magyarok ingyen utazhatnak majd Magyarországon

- Advertisement -

A MÁV közölte, hogy a magyar igazolvánnyal rendelkező határon túli magyarok a 2024 márciusától érvényes változás szerint korlátlan díjmentes utazásra jogosultak. Magyar igazolvánnyal eddig évi 4 utazás volt engedélyezve Magyarországon belül 90 százalékos kedvezménnyel.

„Magyar Igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben Magyarországon”– írták a Szabad Magyar Szónak, miután a lap megkérdezte őket, hogy a MÁV kedvezményrendszerében hogyan érinti a magyar igazolványt használók helyzetét.

A helyjegyköteles vonatokra ezután is kell nekik helyjegyet váltani, a kijelölt országos buszjáratokra pedig kiegészítőjegyet venni.

A 444.hu is rákérdezett a MÁV sajtóosztályánál erre, válaszukban leírták:

„A tarifareformnak köszönhetően Magyar Igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben. (A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe.)”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...