Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Donald Tusk: akik nem támogatják Ukrajnát, elárulják Európát

- Advertisement -

Donald Tusk és Volodimir Zelenszkij kijevi egyetemisták előtt tartott találkozót, ahol Tusk emlékeztetett: 2010-ben, első 2/3-os választási győzelme után a magyar miniszterelnök első külföldi útja őhozzá, Varsóba vezetett. Tusk most Orbán Vikor kapcsán azt mondta, hogy akik csendben támogatják Putyint, azokra emlékezni fognak és nem bocsátanak meg nekik.

“Azok az európai politikusok, akik nem támogatják Ukrajnát, elárulják Európát” – mondta majd hozzátette:

„Van néhány politikusunk és több állam az Európai Unióban, akikből hiányzik vagy a jóakarat, vagy a képzelőerő. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel állandó, heves politikai vitában állok. Putyin Oroszországa, ezt kétségtelenül kijelenthetjük, semmivel sem jobb, mint az egykori Szovjetunió, amikor a legagresszívabb hatalom volt. Mondhatjuk, hogy Putyin Oroszországa brutálisabb és ijesztőbb, mint a Szovjetunió. Úgy vélem, hogy az olyan embereknek, mint Orbán Viktor, nagyon is mellénk kellene állniuk, hiszen még emlékeznek azokra az időkre. Ezért mindent meg kellene tenniük Ukrajna támogatásáért”.

Tusk szerint Lengyelország kész katonai hardvert és felszereléseket gyártani Ukrajna számára, és Kijevvel együtt fogja keresni a közös védelmi beruházások finanszírozásának lehetőségét. Arról is szó esett, hogy a fegyver- és lőszergyártás terén megvalósíthatóak közös beruházások is.

Tusk biztosította az ukrán elnököt, hogy Varsó Ukrajna EU-csatlakozási folyamatának minden vonatkozásában igyekszik támogatni Kijevet.

via Euronews

- Advertisement -
Exit mobile version