fbpx

FRISS HÍREK

Szabó Tímea és Ungár Péter egymásnak feszült a főpolgármester-jelöltség miatt

- Advertisement -

Az LMP hetek óta lebegteti Vitézy Dávid esetleges főpolgármester-jelöltségét,Tarlós István pedig nemrég arról beszélt, pletykaszinten felmerült, hogy közös főpolgármester-jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak – írja a 24.hu.

Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője Facebook-oldalán azt írta: „Összenő, ami összetartozik”. Az LMP, „amely az ellenzéki pártok együttműködésének köszönheti a parlamentbe jutását, mára odáig jutott a «konstruktív» ellenzékiségben, hogy Budapest elfoglalása érdekében szövetkezik a Fidesszel.”

Szabó szerint mindegy, hogy az LMP cáfolta: a Fidesszel közös listát állítanának Budapesten, mert álláspontja szerint „lehet egy vagy két fideszes főpolgármester-jelölt, ellenzéki azonban csak egy van: Karácsony Gergely.”

„Finoman szólva nem szolgálná a budapestiek érdekét, ha Ungár Péter az Adria után a Fővárosi Közgyűlésben is Orbán Viktor szálláscsinálójává válna” – zárta Szabó Tímea a bejegyzését.

Ungár Péter így reagált Szabó bejegyzésére:

„Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője – jó szokásához híven – hisztérikus stílusban támadta meg az LMP-t, amiért nem tekinti a világ legegyértelműbb dolgának Karácsony Gergely támogatását. Szabó Tímea szerint ennek a világon nem lehet más oka, minthogy a Fidesz ügynökei vagyunk. Úgy tűnik a Párbeszédnél egy kétállású kapcsoló az LMP-hez fűződő viszony: vagy össze kell olvadnunk, mint azt néhány hónapja még elvárták vagy kiátkoznak minket.”

Az LMP társelnöke hozzátette „fontos visszajelzés, ha Szabó Tímea hisztérikus rohamot kap, mert akkor tudjuk, hogy jó úton járunk”. Ungárnak meggyőződése, „hogy vannak olyan magyar állampolgárok, akik agyvérzést kapnak a Fidesz folyamatos gyűlöletkeltésétől, de ugyanúgy agyvérzést kapnak az ellenzéki hisztériától”.

Ungár bejegyzéséből kiderül az is, hogy az LMP még mindig nem tudja, ki lesz a főpolgármester-jelöltje, „de ha önmagában a lehetőségek számbavételével azt elértük, hogy egyszerre jött zavarba és beszél összevissza a Fidesz, és kap hisztériás rohamot Szabó Tímea, akkor azt visszaigazolásnak tekintjük, hogy jó helyen kapirgálunk.”

Hosszú posztban reagált hétfőn Ungár kijelentéseire Szabó Tímea. Leírta, hogy mindenkinek szíve joga ellenjelöltet állítani Budapesten Karácsony Gergellyel szemben, és arról is, hogy az LMP nem egyenlő Ungár Péterrel, így kettejük ambíciói közé sem kell feltétlenül egyenlőségjelet tenni. Azt viszont nem érti, miért egy fideszes jelölt lenne Ungár szerint a legalkalmasabb. Feltette a kérdést: „Tényleg nem világos, hogy ez a politikai játszadozás még az LMP érdekeinél is jobban szolgálja a Fidesz érdekeit?”

Szabó arra, hogy Ungár minősítget és „hisztinek” nevezi, ha valaki nem ért egyet vele, így reagált: „Értem én, ha Ungár Péter ideges lett, hiszen Tarlósnak nem szabadott volna kikotyognia, hogy az LMP és a Fidesz egyeztet.”

Vitézy Dáviddal kapcsolatban Szabó úgy fogalmaz, a felek hetek óta tárgyalnak, így szerinte komolytalan most azt állítani, hogy Vitézy csak egy a sok megfontolandó jelölt közül, és az LMP még mindig nem tudja, kit indít.

Hasonló cikkünk:  Te is szeretnél egy minél menőbb verdát?

Szabó Tímea Karácsony Gergely védelmében felvetette:

„Miért egy kormánypárti, zöldpolitikusként a legkevésbé sem azonosítható jelölt lenne szerinte a legalkalmasabb a főpolgármesteri tisztségre? Mi a problémája egy önmagát zöldként azonosító pártnak egy zöld főpolgármesterrel?”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...