Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Magyarországra látogató amerikai küldöttséggel nem áll szóba a kormány

- Advertisement -

Vasárnap a müncheni biztonsági konferenciáról Magyarországra érkezett az Egyesült Államok republikánus és demokrata párti szenátorokból álló küldöttsége. Céljuk, hogy megvizsgálják, miért is akadt el a magyar parlamentben a svédek NATO-csatlakozásának ügye.

Szijjártó Péter külügyminiszter a küldöttség érkezésének hírére így fogalmazott: „Örülünk, hogy eljönnek ide, mert saját szemükkel láthatják, hogy mindaz, amit olvashatnak a liberális amerikai médiumokban Magyarországról, szemenszedett hazugság. És így a saját szemükkel is meggyőződhetnek arról, hogy Magyarországon a magyar–amerikai együttműködésnek, annak javításának mi semmilyen módon nem vagyunk az akadályai”.

Szijjártó hozzátette: nem érdemes nyomásgyakorlással próbálkozniuk a hazánkba látogató amerikai szenátoroknak, hiszen Magyarország szuverén ország, az Országgyűlés így nem különböző kongresszusi delegációk látogatása alapján hoz döntéseket.

A delegáció tagjai a szenátus NATO-val foglalkozó megfigyelőcsoportjának két társelnöke, Jeanne Shaheen demokrata és Thom Tillis republikánus szenátorok, és a külügyi bizottság tagjaként Chris Murphy szenátor szintén a Demokrata Párttól – akik a budapesti amerikai nagykövetségen sajtótájékoztatót tartottak, ahol hangsúlyozták, hogy barátsággal jöttek, a partnerség erősítését tűzték ki célul. Így rosszul esett nekik, hogy a magyar kormány és a Fidesz egyáltalán nem fogadta őket, hiába kértek találkozót.

Jövetelük céljáról Shaheen szenátor elmondta, hogy a svédek kiemelt szakértelmet hoznának a NATO-ba, mivel világszínvonalú tengerészetük van. „Az orosz–ukrán háború idején kiemelten fontos, hogy egységes NATO-képet mutassunk, ahogy az is, hogy a svédek minél hamarabb csatlakozzanak” – mondta. Hozzátette, hogy ezért most bizakodó és optimista a bizottság, hogy február 26-án a magyar parlament megszavazza a svéd csatlakozást.

Sheheen hozzátette: Washingtonba visszatérve javaslatokat fognak felterjeszteni, hogy minél hamarabb megtörténjen a svédek csatlakozása. Emellett aggodalmukat fejezik majd ki az amerikai-magyar kapcsolatok miatt.

A bizottság nem válaszolt a sajtó azzal kapcsolatos kérdéseire, hogy van-e B tervük arra az esetre, ha a magyar kormány mégsem hagyná jóvá záros határidőn belül a svédek csatlakozását. Azt mondták: inkább arra gondolnak, hogy nemsokára megünnepelhetik a csatlakozás ratifikálását.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version