fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Milyen körülmények között jelent forradalmi megoldást a nanotechnológiás szigetelés?

- Advertisement -

A forradalmi nanotechnológiás szigetelés egyidős az űrverseny megjelenésével, és hasonló innovációt jelent a maga területén. Nemcsak a jövőt jelenti, hanem már a jelenben is számos helyen találkozhatunk vele.

Gondoljunk csak a katari labdarúgó-világbajnokság fináléjának otthont adó stadionra. De nem csak a csúcs épületekben, hanem a mindennapok során is igencsak széles felhasználhatóságának tárháza.

Tudta? A GWR Nano Insulation nanotechnológiás szigetelés évente jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Ennek garanciáját az egyik legmagasabb minősítés, a TÜV SÜD is igazolja.

A nanotechnológiás szigetelésről általánosságban

A nanotechnológia egy folyékony szigetelési eljárás, ami szinte olyan, mintha csak egy festékszóróval fújnák le az épületeket. Ez forradalmi megoldás, főként annak tekintetében, hogy a szigetelés felrakása általában ennél sokkal bonyolultabb. De nemcsak ebből a szempontból forradalmi ötlet, hanem az energiahatékonyság és fenntarthatóság terén is jeleskedik.

A nanotechnológiás szigetelés felhasználása és alkalmazása

A nanotechnológiás folyékony szigetelés ideális lakó- és ipari épületek falfelületeire és tetőszerkezeteire (külső és belső burkolatokra is, fém, tégla, cement, gipszkarton, fa, üveg, műanyag, beton és acél felületre is). A falak és tetők mellett pedig födémek, épületgépészeti elemek vagy csatornák szigeteléséhez is be szokták venni, de akkor még nem beszéltünk a fémszerkezetekről, csaptelepekről, garázsokról, légkondicionáló rendszerekről, vízmelegítőkről, kazánokról vagy hűtőkről sem.

Hasonló cikkünk:  Lehet-e profin csempére csempézni?

Lényegében a legtöbb építőanyagra alkalmazható alternatíva, amit olyan egyszerű felvinni, mint a festéket. Igen helytakarékos megoldás, szivárgásmentes, kedvező tervezési és kivitelezési költségekkel. Amellett pedig, hogy nem enged káros illékony szerves vegyületeket (VOC) a környezetbe, az építőanyagok is tovább fogják bírni.

A kivitelezés során csupán némi minimális előkészületre lesz szükség, illetve a tárolással sem kell sokat bajlódni. Az építkezés során vagy akár utána is felvihető az anyag. Könnyen festhető, szinte bármilyen színben. Tömítésre is képes, minimalizálja a felmelegedés lehetőségét, és megvédi az adott felületet a nedvességtől és egyéb nehezítő körülményektől. Nem növeli a szerkezet súlyát nagy mértékben, és alapozó, illetve fedőrétegként is fel lehet használni.

A forradalmi nanotechnológia hatásai a jövőre

A nanotechnológia energiahatékony, könnyen és gyorsan felvihető, fenntartható, szivárgásmentes és biztonságos, valamint kevés zajjal és hulladékkal jár. Mondhatni főnyeremény minden szempontból. A jövőre nézve egészen biztosan, de már a mai világban is egyre több helyen alkalmazzák nagy sikerrel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...