Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Programajánló: Balanyi Zoltán a Kápolna Galéria idei első kiállító művésze

- Advertisement -

Balanyi Zoltán szobrászművész „HÁRMAS EGYSÉG” című tárlata nyitja meg az idei kiállításszezont a Nemzetközi Kerámia Stúdió Kápolna Galériájában. A megnyitó február 15-én, csütörtökön lesz. 

“Ma, amikor a valóság eltűnése kapcsán az érzékelés, a dimenziók és az ábrázolás válságáról, a szobrász-építészetet felváltó filmművészeti szemfény-vesztésről (építészetmozi) beszélünk, újra előtérbe kerül a formák keresése.” – Írja Balanyi, aki a követ választotta médiumául.

“Szakralitásra nyitott szobrász számára a formák keresése, az idő keresésének, a konkrét forma újra feltalálásának technikájává vált. Ezáltal a szobrászat – világképi viszonylatban – újra az ember önértelmezésévé válhat. Ki vagyok én? Ki az, aki fontos számomra, tehát nem mi, hanem Ki?”

Nem ez a szobrászművész első kecskeméti kiállítása az idei évben. Január 29-én Balanyi Zoltán és Kontor Enikő keramikusművész közös, rendhagyó pop-up tárlatán a tapintás került előtérbe. A kiállítást Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete tagjai számára rendezték be, akiknek a két alkotó intim betekintést engedett a művészetébe. A bensőséges közelséget teremtő kiállítás a Hírös Agórában kapott teret. Kurátora Ulrich Gábor volt.

A héten nyíló HÁRMAS EGYSÉG kiállítás már a széles közönség számára is elérhető lesz.

Megnyitó: 2024. február 15; csütörtök 17 óra 

Helyszín: Kápolna Galéria; 6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.

A kiállítást megnyitja: Balanyi Zoltán

Közreműködik: Csekő Sándor gitárművész

További részletek az esemény Facebook oldalán.

- Advertisement -
Exit mobile version