fbpx

FRISS HÍREK

Kipukkadt a lufi: nem véletlen, hogy Gulyás Gergellyel mondatta ki a kormány az azóta hivatalossá vált mondatot

- Advertisement -

Gulyás Gergely február végén műtéten esett át, úgy volt, hogy majd csak húsvét után tér vissza a betegszabadságáról. Kedden viszont váratlanul felbukkant egy videóval, amiben reagált Magyar Péter hangfelvételére.

„Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi. Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay Péter, annyi csupán a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét” – hangzott el a rövid videóban.

A kormány kommunikációjában véletlenek ritkán fordulnak elő, valamiért ebben a helyzetben úgy döntöttek, Gulyásnak kell a nyilvánosság elé állnia. Számos kérdést felvet a Magyar Péter és Varga Judit beszélgetéséről készült 2 perces felvétel, mindre annyi a kormány válasza, hogy tessék megnézni Gulyás Gergely videóját.

Gulyás a kormányinfókat tartó miniszter, de ezen felül is tudatos választásnak tűnik, hogy rábízták ezt a feladatot, mert Magyar korábban többször a barátjaként beszélt róla. Például Gulyás ismertette össze Magyart 2005-ben egy jogászbulin a Miskolcra járó Varga Judittal. A kötelék annyira szoros volt, hogy Magyar Gulyás Gergelyt kérte fel az esküvői tanújának, és egyik gyermeke keresztapjának is, derült ki Varga Judit Hajdú Péternek adott interjújából.

Magyar Péter állítása szerint volt feleségétől és Gulyás Gergelytől származnak az információi, erre alapozza azt, hogy szerinte Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke, Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.

Másik két állítása Magyarnak az volt, hogy a kormány már a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pált, és erről tájékoztatták is a volt igazságügyiminiszter-helyettest, valamint Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat.

Hasonló cikkünk:  A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

Magyar Péter kedden azt is állította az ügyészség épülete előtt, hogy Gulyás Gergelynek még azelőtt tudomása volt a nyomozásról, hogy az nyilvánosságra került volna. Ezt az állítását „beszélgetésekre” alapozta, bár ehhez hozzátette, hogy szerinte Gulyás Gergelynek „semmilyen aktív, tevőleges vagy bármilyen Btk.-s szerepe nem volt” a Schadl-Völner-ügyben. Legfeljebb tanúként idézhetik be őt, mondta.

Gulyás immáron egykori barátjáról azt mondta, Magyar nem hívta, nem kereste őt, amióta február 11-én szembefordult a NER-rel. A február 16-i kormányinfón Gulyás felidézte azt is, hogy Magyar előre megmondta neki, hogy ha az ő állami megbízatásai megszűnnek, akkor azt fogja csinálni, amit most tesz.

Gulyás elmondása szerint nem próbálta meg lebeszélni erről Magyart, „mert nem szeretem, ha fenyegetnek”. Magyar egyébként erre úgy reagált: ő nem fenyegette Gulyást, sőt, inkább Gulyás volt az, aki őt burkoltan megfenyegette, hogy nem tarthatja meg állásait.

Varga Judit egyik Facebook-posztjában ír egy közös Signal csoportról, amit Magyar hozott létre, és amiben Varga, Gulyás és Magyar volt benne. Varga szerint „Magyar Péterrel idén január elején közölték, hogy a Közútban és a Bankholdingban betöltött pozíciói meg fognak szűnni. (…) Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik. (…) Gergő törölte magát a csoportból, Péter fenyegetéseire nem válaszoltunk, nem reagáltunk”.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...