fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Megszületett a megállapodás, ötmilliárd euróból épülhet a „mini-Dubaj”

- Advertisement -

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán bejelentette a „mini-Dubaj” néven elhíresült beruházást, vagyis megállapodás született Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között a gazdasági együttműködésről, amelynek keretében ötmilliárd eurós óriásberuházással új városrész épülhet Budapesten, a Rákosrendező vasútállomás környékén.

Szijjártó az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival közösen aláírták a megállapodást, majd a magyar külügyminiszter üdvözölte a kétoldalú kapcsolatok folyamatos fejlődését. Hozzátette, hogy a Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek közötti kereskedelmi forgalom értéke már meghaladta az évi egymilliárd dollárt, és a hazai cégek is egyre aktívabbak a közel-keleti országban az élelmiszeripar, az informatika és a digitális iparágak területén.

Szijjártó fontosnak tartja, hogy a két ország gazdasági együttműködésében legyen egy zászlóshajó projekt, amely ez esetben egy új budapesti városrész megépítése lehet egy kifejezetten romos területen. Az aláírt megállapodás keretet ad az Eagle Hills ingatlanfejlesztő óriásvállalat komplex fejlesztési tervének a Rákosrendező pályaudvar környékén.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó hiába repült luxusgépen, nyújtózkodni sem tudott

A külügyminiszter szerint a nagyberuházás új minőséget ad Budapest és az ország életének is, a főváros felkerül arra a globális térképre, amelyen a hasonlóan nagyléptékű fejlesztéseket végrehajtó városok szerepelnek. Szijjártó leszögezte:

„És én bízom abban is, hogy ez a hatalmas beruházás megnyithatja az utat majd a modern iparágakban működő, többi emírségekbeli vállalat előtt is, hogy Magyarországra egy vonzó beruházási célpontként tekintsenek.”

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy két olyan országról van szó, amely a gazdasági döntéseit a realitás talaján állva, a józan ész alapján hozza meg.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...