fbpx
4 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

Somogyi András nyilvánosságra hozta, hogyan utasította el a kecskeméti kulturális központ

- Advertisement -

Korábban beszámoltunk arról, hogy – Somogyi András állítása szerint – megzsarolta és hazugságra kényszerítette őt a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ. A humorista hétfőn a KecsUPnak adott interjújában elmondta: bízik abban, hogy egyszer felléphet egy Barta Dóra nélküli Hírös Agórában.

Somogyi András 2023. október 23-án kritizálta először a Hírös Agóra intézményét, amikor közölték vele, hogy 2024-re sem találtak olyan időszakot, amikor a programnaptárukba tudnák illeszteni az előadását. A sokoldalú humorista – aki gyakran parodizál politikusokat – ehhez kapcsolódva 2024. július 8-án elmondta, hogy szerette volna olyan helyekre is elvinni az önálló estjét, ahol korábban még nem vagy csak szűk közönség előtt adta elő.

„A 300-500 fős befogadóképességgel bíró helyek a legideálisabbak számomra. Megtehetném azt is, hogy kibérelek egy városi sportcsarnokot, eljön x ezer ember, és le van tudva. Én ehelyett inkább többször visszamegyek egy-egy helyre, hogy a közönség ne kivetítőn nézze végig a műsoromat, hiszen ez egy színházi produkció, fontos a közönség közelsége” – kezdte Somogyi András.

Hozzátette: Kecskeméten erre a Hírös Agóra lenne a legalkalmasabb, a műsorszervezője többször meg is kereste őket, de sokáig válaszra sem méltatták. Amikor ennek 2023 októberében hangot adott közösségi felületein, akkor rögtön írtak neki, hogy van szabad időpontjuk. A humorista élt is volna ezzel a lehetőséggel, de az volt Barta Dóra igazgató kikötése, hogy csak akkor léphet fel, ha ír egy helyreigazítást, amiben közli, hogy soha nem volt olyanról szó, hogy nincs számára szabad időpontjuk.

Hasonló cikkünk:  Így változott a Fidesz támogatottsága Kecskeméten – a figyelem már 2026-ra irányul

„Azért tettem közzé ezt az e-mailt, mert nem bírom az igazságtalanságot” – utalt Somogyi András arra, hogy a Hírös Agóra támadására 2024. június 29-én bizonyítékként nyilvánosságra hozta a kulturális központ által írt elutasító levelet. Hozzátette, van még hasonló e-mail a birtokában, de nem szeretné bajba sodorni az ott dolgozókat.

„Sok helyre nem engednek be, mintha legalábbis meztelenül táncolnék. Ez egy stand-up produkció imitálással; mi a probléma? Ja, tudom. Az, hogy Orbánt parodizálom. De egyébként az ellenzéket is szoktam. Azért azt engedje már meg nekem a rendszer, hogy inkább a 14 éve regnáló hatalommal szemben tartsak görbe tükröt. Nem mondható, hogy egyoldalú vagyok, de akár az is lehetnék, hiszen pont ez a szép a demokráciában: normál kereteken belül, a humor nyelvén azt mondok el, amit akarok” – hangoztatta a humorista.

„Bízom abban, hogy eljön az az időszak, amikor felléphetek a Hírös Agórában, de már nem kell találkoznom Barta Dórával. Egy ilyen ember, egy pártkatona nem képviselheti a kultúrát – nekem ez a véleményem. Még a Kádár-rendszerben is felléphetett Hofi Géza, és elmondhatott bármit. Jelenleg Magyarországon, azaz Európa közepén, az Európai Unió tagjaként nem léphetek fel, mert ahol tud, gátol a hatalom” – zárta mondandóját Somogyi András.

Az ügy kirobbanásakor – a humoristával egy időben – megkerestük a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ illetékeseit is, de választ még nem kaptunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sok a panasz a vendégmunkásokra és a munkásszállókra a Vacsiközben, indítványt adott be a képviselő

Hangosan mulatoznak és az ablak alatt dohányoznak a vendégmunkások, ez zavaró és félelemkeltő az idősek és a gyermekes családok...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...