fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

Ragadjuk meg a lehetőséget – és az ajtót!

- Advertisement -

Mindannyian vágyunk az egyediségre – a lakásunkban is. Azonban nem könnyű feladat a nagy, sablonos berendezési tárgyakat egyedivé varázsolni. Vagy mégis?

Lássuk be, nincs könnyű helyzetben az, aki szeretné, ha vendégei már az érkezéskor szembesüljenek azzal, hogy ő bizony nem szereti a mindennapi megoldásokat, szeret kilógni a sorból, és fontos számára, hogy komoly emléket hagyjon maga után. Sok utánajárást, fáradságot igényel, ezért kérdeztük meg a VasalatWebshop szakértőit, hogy igazítsanak el ebben a kérdésben: mi a legjobb megoldás, ha egyedi első benyomást szeretnénk tenni? Szerintük érdemes az apróságokra, azaz például a minőségi fogantyúkra összpontosítani.

Egyedi markolatok

Meglátásuk szerint ugyanis, ha otthonunk azt sugározza, hogy az apróbb dolgokban is a jó minőségű, dizájnos megoldást választjuk, az fontos, pozitív benyomást tehet vendégeinkre.

És mi az első helyzet, amikor a vendégek kapcsolatba kerülnek a vendéglátókkal? Amikor becsöngetnek érkezéskor. 

Amikor megérkeznek, és bekopognak, vagy csöngetnek, az első benyomást a bejárati ajtó teszi majd, illetve az ott található apró részletek, például a fogantyú. Jó ötlet, ha nem a mindennapi megoldással találkoznak, hanem valami egyedivel; olyannal, ami a házhoz illik, amely motívum akár visszatérhet a lakás belsejében is, mondjuk a többi ajtón. Ez tervezést, előre gondolkodást sugall, és ha a házigazda jól választott fogantyút, ez pozitív érzetet kelt a vendégekben.

Színek, formák, méretek

Két szín uralja az ajtófogantyúk piacát.

A fekete jó választás, szinte mindenhez megy. Ha az ajtó sötét színű, természetes fa, vagy fémből készült, akkor az biztonságot, stabilitást sugároz. Megmarkoljuk, kinyitjuk az ajtót, biztos nem marad a kezünkben. Van ezenkívül (főleg, matt, és nem magasfényű fogantyú esetén) egyfajta melegségérzete: az ember jól érzi magát, amikor használja.

Hasonló cikkünk:  Szigorítanának, de nem tudja a kormány megakadályozni az EU-n kívüli vendégmunkások behozatalát

Az inox eleganciát sugároz. A magasfényű, rozsdamentes acél érzetét keltő fogantyúk fontos szerepet töltenek be: eleganciát mutatnak, ezért leginkább talán minimalistább, esetleg indusztriális hangulatú és berendezésű lakásokba, házakba ajánlhatók. Van egy fajta hűvös keménység, amit az inoxhoz szokás társítani, sőt az emberben fel sem merül, hogy ez valaha el tud romlani. Épp ezért népszerűek a lekerekített fekete fogantyúk mellett a különféle módon szögletes inox darabok.

Ami a méretet illeti, itt is az ízlésnek, a belső berendezésnek és a stílusnak kell döntenie. Léteznek rövidebb, kétszáz-háromszáz milliméter hosszú fogantyúk, de akár olyanok is, amelyek az ajtó egész magasságában, akár kétezer milliméter magasan nyúlnak el. De van egy kérdés, ami foglalkoztathatja az embert, mielőtt fogantyút választ.

Miért ne a kilincset?

A fogantyúk használatával szinte biztosan eszünkbe jut majd, hogy egyszerűen tehettünk volna az ajtókra kilincset is. De egy dolgot nem szabad elfelejteni: a kilincs hasznos tárgy, hasznos felszerelési tárgy, de csupán annyi egyediség és különlegesség van benne, mint egy klasszikus gyorséttermi menüben: burger, krumpli, üdítő. 

Márpedig, aki egyedi megoldást keres, az ne elégedjen meg az átlaggal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...