fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti Mercedes-Benz tíz éve segíti a mérnökoktatást

- Advertisement -

A hallgatók az egyetemi tanulmányaik alatt versenyképes ismereteket szereznek, köszönhetően annak is, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyár már több mint egy évtizede támogatja a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

A Neumann János Egyetem és a Mercedes-Benz kecskeméti gyára közötti együttműködés során a mindennapi munkára alapozhat a hallgatók duális képzésben megszerzett magabiztos, naprakész ismereteire és folyamatosan várja a jövő mérnökeit.

Egyre népszerűbb a hallgatók körében a „Made in Kecskemét” tantárgy, amely idén harmadik alkalommal indul el. A tantárgy célja, hogy a hallgatók tanulmányaik alatt, közvetlenül autóipari szakemberektől olyan tudást szerezhessenek, melynek köszönhetően felkészültebben és eredményesebben kezdhetik meg pályafutásukat a diplomaszerzést követően.

A duális képzés folyamatosan bővült az elmúlt években a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban és amely jubileumához érkezett. Tíz éve, 2012-ben a kecskeméti Neumann János Egyetemen elsőként a járműmérnök szak indult el, amely kijelölte és megalapozta a felsőoktatási intézmény és a gyár közötti együttműködés hosszú távú sikerét. A gyár stratégiai kérdésként tekint a jövő járműipari szakemberinek képzésére és egyben a saját utánpótlásának a biztosítására. Ez igaz a szakiskolai oktatásra, és a felsőoktatási képzésre egyaránt.

Hasonló cikkünk:  Nagyobb sportcsarnokért és stadionért lobbizna a polgármester asszony

Azon fiatalokat, akik az autógyártásban képzelik el a szakmai jövőjüket, már hét különböző egyetemi szak várja őket. A járműmérnöki képzés mellett a gépészmérnök, mérnökinformatikus, logisztikai mérnök, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy-számvitel, illetve gazdálkodási és menedzsment szakok segítenek gyakorlatias és versenyképes ipari ismeretekhez juttatni a hallgatókat.

A duális képzések során a hallgatók bepillanthatnak a gyár működésébe, megismerhetik a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző területeit, és szakmai érdekességeket is hallhatnak a gyár vezetőitől és mérnök szakembereitől.

A kecskeméti gyárban kezdődő jelentős infrastrukturális fejlesztésekkel járó, valamint új technológiák, eljárások elsajátítását igénylő beruházás miatt is fontossá vált az egyetemmel folytatott évtizedes együttműködés. Megkezdődött a duális programok bővítése, amelyekbe a társaság várja az érdeklődő fiatalokat – a duális képzésbe csatlakozó hallgatókat és a gyakornoki programba jelentkezőket is. A Mercedes-Benz számít azokra a fiatal hallgatókra, akik a jövőjüket az autógyártásban és Kecskeméten képzelik el.

via Autopro

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...