fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. szeptember 28., szombat

FRISS HÍREK

Lemondta a magyar válogatottságát a kecskeméti Madarász Dóra

- Advertisement -

A 30 éves kecskeméti származású asztaliteniszező a jövőben kizárólag klubjaiban, azaz a Budaörsi SC-ben és a nagykárolyi CSM Victoria Carei-ben folytatja pályafutását. Elmondta: a sok gyógytorna, valamint a tanulás mellett a teste már nem bírta ezt a szintű terhelést. Madarász Dóra szeptembertől párhuzamosan két szakon is tanulni fog a Neumann János Egyetemen – tudtuk meg az asztaliteniszezz.hu-tól.

Madarász Dóra 14 éves korában kapta első meghívását a magyar asztalitenisz felnőtt válogatottjának keretébe, 16 évesen pedig már tagja volt a gdanski Eb-bronzérmes csapatnak. Ezenkívül még háromszor szerzett harmadik helyet felnőtt-Európa-bajnokságokon, Herningben, Budapesten és Nantes-ban. Olimpián kétszer húzhatta magára a címeres mezt: előbb 2020-ban Tokióban, idén Párizsban, a búcsútornáján.

„Az igazsághoz tartozik, ezt eddig nagyon kevesen tudták, de én már Tokió után is gondolkodtam a lemondáson” – nyilatkozta Madarász Dóra. Kiemelte, szerinte pályafutása legnagyobb sikere az volt, amikor a tokiói olimpiai kvalifikáción legyőzték Portugáliát, hiszen a csapattal történelmet írtak: először jutott ki magyar asztalitenisz-csapat az olimpiára.

Bár aktív marad az asztaliteniszben, de Madarász Dóra életében lezárult egy korszak, ezentúl új célok eléréséért fog küzdeni. Elmondta, döntése meghozatalában az is szerepelt, hogy nagyon sérülékeny, valamint a folyamatos utazgatás miatt a teste is „jelzett”. Az olimpiai kvótáért sok mindent megtett, az elmúlt egy évben rengeteg gyulladáscsökkentő volt a szervezetében, hogy egyáltalán fel tudjon kelni az ágyból, s ezt nem tartja egészségesnek.

Hasonló cikkünk:  Több mint 60 programmal várja közönségét a Művészetek Főutcája Kecskeméten

„A sok gyógytorna, valamint a tanulás mellett a testem már nem bírta a megterheléseket. Én hiszek magamban, ami nagyon fontos, és úgy nőttem fel, hogy a tanulás is nagyon fontos. Egy nagy tudású asztaliteniszező szakember mondta nekem, hogy a civil karrier tovább tart, mint a sportkarrier, és ebben igaza van. Úgy érzem, most ideje erre is több energiát fordítani. Évek óta toltam magam előtt ezt a döntést, de úgy akartam lezárni, hogy még egy olimpián játszom” – fejtette ki.

A jövőben Madarász Dóra a tanulásra koncentrál. Párhuzamosan két szakon is tanul majd a kecskeméti Neumann János Egyetemen: jelenleg mesterképzését végzi, szeptembertől pedig mérnök-informatika szakon is elkezdi tanulmányait.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...