fbpx
15.2 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Leszakadt a mennyezet, a volt tiszti klubot teljesen lezárták

- Advertisement -

A volt tiszti klubban idén januárban az egyik helyiség mennyezetéről leszakadt a vakolat, mely leszakította az álmennyezetet is. A statikai vizsgálatot követően a teljes ingatlant lezárták. Az állami tulajdonú ingatlanról azért lesz szó az október 17-i közgyűlésen, mert a kecskeméti színház színészei itt két termet használtak tánc-, ének-, és zenekari próbákra, és onnan el kellett költözniük.

A táncpróbák lebonyolítását időközben megoldották, azonban a zenekar és énekkar próbaterem nélkül maradt. A Katona József Színház vezetése azzal fordult az önkormányzathoz, hogy a volt Liberté Kávéház Kossuth tér felőli részét (korábbi vendégtér) vennék térítésmentesen használatba október 21-től. Ennek jogi akadálya nincs, a kulturális szolgáltatás ilyen biztosítását a jogszabály lehetővé teszi – így minden bizonnyal rábólint a közgyűlés a kérelemre.

A szebb napokat látott egykori tiszti klub helyzete ezzel azonban nincs megoldva. A volt helyőrségi klubbal kapcsolatban tavaly decemberben írtuk a KecsUP-on: az épületet a város már megkérte önkormányzati tulajdonba, de többször az a válasz érkezett, hogy már nem fér bele az államháztartási törvény által megszabott keretbe, már ami az ingyenesen átadható ingatlanokra vonatkozik. Ezért továbbra is bérli a város. Csereingatlanban is gondolkodott a városvezetés, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Király József kérdésére felelte, hogy a TISZK-ben való résztulajdont ajánlották fel, cserébe a volt tiszti klubért, „de kicsit lassan őrölnek a vagyonkezelő malmai”.

Az épületben próbáltak egyébként még a Kecskemét City Balett táncosai, valamint több nyugdíjas klub és egyesület – például a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete – szokott itt rendezvényeket tartani.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Leszakadt a mennyezet, a volt tiszti klubot teljesen lezárták

A volt tiszti klubban idén januárban az egyik helyiség mennyezetéről leszakadt a vakolat, mely leszakította az álmennyezetet is. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...