Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Fidesznek üzent Weber a választás utáni beszédében?

- Advertisement -

A választási eredményekről és a néppárti csúcsjelölt szavairól Babar Viktorral, az Europe Elects elemzőjével beszélgettek.

„Ez nem egy győzelem számunkra, de azért boldog vagyok, mert az Európai Néppárt maradt a legnagyobb erő az Európai Parlamentben” – mondta Weber, aki kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy szükségük van-e a Fidesz támogatására a következő ciklusban.

„Az Európai Néppártnak körülbelül 26 mandátumos többsége van, mi vagyunk a legnagyobb képviselőcsoport. Azt hiszem, ez megválaszolja a Fidesszel kapcsolatos kérdést is” – tette hozzá Weber, nem kimondva, de nem is titkolva, hogy nincs feltétlenül szükségük a 13 mandátumot szerzett magyar kormánypártra.

Tekinthető nyílt szakításnak a Fidesszel és Orbán politikájával az, hogy Weber a választási éjszakán is azt hangsúlyozta, hogy az EPP nem fog együttműködni a nacionalista pártokkal ?

Ami a Weber-kijelentést illeti, én még korainak tartom. A szavazatszámlálás lezárultáig, és a különböző képviselőcsoportok mandátumarányainak meghatározásáig minden ilyen megszólalás a kampány részét képezi. A körülbelül 180 néppárti mandátumból a Fidesz és közvetlen szövetségesei majdnem egytizedet birtokolnak, és bár az első hely kérdése a szocialisták a vártnál valamivel gyengébb eredménye miatt egyértelmű, néhány kemény, inkább érdekekről, mint értékekről szóló tárgyalás még bizonyosan meg fogja előzni a Fidesz esetleges kizárását – mondta az elemző.

euronews.hu


- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version