Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Békésen ért véget a hetényegyházi fűcsata – képviselőt választanak Hetényben

- Advertisement -

A hetényegyházi választók nem mondhatják, hogy a voksaikért ringbe szállt jelöltek ne küzdenének meg még az utolsó fűszálért is. Kis színes történet a választási kampányból arról, hogy a református imaháztól a katolikus templomig ki vágta le a füvet Hetényegyházán.

Dr. Papp Zoltán, a körzet fideszes önkormányzati képviselője „A Mi Hetényünk” zárt online csoportban minap azt írta, hogy „Nem akarok ilyen érdemekkel dicsekedni, de a főtéri füvet én nyírattam le és nem más. Ugyanez megtörtént ma az iskola mellett erdőben. Hamarosan kezdődik a játszótér projekt.”

Erre válaszul posztolta azt Süli Csontos Ottó független jelölt, hogy „Tisztelt Dr. Papp Zoltán. Pici félreértés történhetett, amit szeretnék pontosítani. Sajnos A Mi Hetényünk zárt csoportban nem tudom jelezni, mert nem vagyok tagja, de hátha így eljut az információ: a református imaháztól a katolikus templomig – beleértve a főteret – plusz az üdvözlőteret, én kaszáltam le április 22-én hétfőn 10-14 óra között.

A fűcsata békésen ért véget. Mint azt megtudtuk, Papp jelezte a fűkaszálás igényét a Városüzemeltetési Kft.-nek, viszont Süli Csontos időközben levágta azt. A két politikus megbeszélte a félreértést, és mindketten folytatják a politikai kampányukat. Papp például Hetényegyháza egyik régi kútját festette le saját kezűleg.

A 2. számú egyéni választókerületben heten is pályáznak a képviselői székért. A jelenleg is képviselő Papp Zoltán kihívója még Süli Csontos Ottón (független) kívül Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk jelöltje, egyben a párt polgármesterjelöltje. Mindhárman leadták a szükséges számú ajánlásokat.

A valasztas.hu szerint támogató aláírásokért kopogtat még Gondi Etelka (Civil Összefogás Városunkért Egyesület), Guti István (Szövetség a Hírös Városért Egyesület), Hajba Balázs (MKKP) és Princz László (Válasszon Jövőt!).

Az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a képviselőjelöltséghez és a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat legkésőbb május 6-án 16 óráig kell bejelenteniük a jelölteknek a helyi választási bizottságnál.

- Advertisement -
Exit mobile version