Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Május a vérnyomásmérés hónapja

- Advertisement -

A Magyar Hypertonia Társaság májusban meghirdette a vérnyomásmérés hónapját.

Ezen alkalomból arra hívják fel a figyelmet, hogy az emberek tartsák a vérnyomásukat 140/90-es érték alatt – mondta Barna István belgyógyász szakorvos. Nemzetközi felmérések azt mutatják, minél alacsonyabb valakinek a vérnyomása, annál kevesebb az esélye a stroke-ra, a szívelégtelenségre, a veseelégtelenségre vagy a szemészeti betegségekre. Magyarországon a 140/90-es érték csak egy mutató, ami azt jelenti, hogy efelett lehet beszélni magas vérnyomásról. Magyarországon három és fél millió ember küzd magas vérnyomással. Ennek okai közé tartozik a genetika, az életmód és, hogy nagyon kevesen ellenőrzik rendszeresen vérnyomásukat. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén májusban sem csak a figyelemfelhívásra fekteti a hangsúlyt a társaság, hanem a statisztikai adatok gyűjtésére is.

hypertension.hu

- Advertisement -
Exit mobile version