Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Már Nagy István agrárminiszter is Csádra fordította tekintetét

- Advertisement -

Nagy István agrárminiszter Keda Ballah, Csád mezőgazdasági termelési miniszterével tárgyalt vasárnap, ahol téma volt, hogy hazánk agrár szaktanácsadási programmal, mintafarmmal és felsőoktatási együttműködésekkel segítené Csád mezőgazdaságát és stabilitását – írta közleményében az Agrárminisztérium.

Azért, hogy Csádban stabilitás és kiszámíthatóság legyen, több területen is szeretne segítséget nyújtani a közép-afrikai országnak Magyarország. Példaként az egészségügyet, az agrárium fejlesztését és az oktatási együttműködések megerősítését említette meg a miniszter.

Mintafarm létrehozásában is gondolkodnak a térségben, ahol az öntözésfejlesztési technológiákat lehet bemutatni és a vetőmagokkal is lehet kísérleteket folytatni. Nagy István felhívta partnere figyelmét a magyar öntözésfejlesztési technológiákra, amik csökkentik a párolgást, ezzel a talajban jobban meg lehet tartani a vizet, hogy eredményesebben lehessen gazdálkodni.

Ezek mellett Magyarország kész egy Ugandához hasonló agrár szaktanácsadási rendszert is elindítani Csádban, növelve az agrár szaktudást, valamint az oktatási együttműködések szorosabbra fűzését is felajánlotta a tárcavezető. Hazánk támogatná a diákok cseréjét és a tudásátadás megkönnyítését a két ország között. Például ilyen a hazánk közreműködésével működő FAO agrárösztöndíj program és a Stipendium Hungaricum, szögezte le a miniszter.

Egymást követik a magyar felajánlások, amióta elindult Orbán Gáspár közreműködésével a csádi katonai misszió előkészítése. Szijjártó Péter február végén a csádi külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján közölte, hogy a magyar kormány széleskörű együttműködési programot indít Csáddal a Száhel-övezet biztonságának és stabilitásának erősítése, a gazdaság fejlesztése, ezáltal a migráció kiváltó okainak kezelése céljából. Pont aznap lőtték le katonák a stabil kormány ellenzékének vezetőjét.

via 444.hu

- Advertisement -
Exit mobile version