Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbán Viktor már nem az a férfi…

- Advertisement -

A fiatal férfi nekem is szimpatikus lett volna, hiszen látszott, hogy tenni akar a hazájáért, hogy nem akar olyan országot, ahol könyveket s dalokat tiltanak be, hogy korlátozzák a művészet és a tudomány szabadságát. Ez a férfiú szólásszabadságot szeretett volna. Nem akart a legvidámabb barakk tagja lenni. Egy szabad országot szeretett volna.

Ez a férfi a bátorságával sokak példaképp lett, s lenne ma is…Ez a férfiú akkor mélyen elutasította azt, hogy az oroszokhoz (szovjetekhez) dörgölőzzünk.

„Nyitni kell nyugat felé! Szabad oktatást! Szólásszabadságot!”

– mondta.

Ma ez a férfi, az államférfi egy patriarchális rendszerben. Egy olyan rendszerben, ahol jelenleg az MTA trianonja folyik, egy olyan rendszerben, ahol a művészetet megfojtja, s csak azt támogatja, amely az ő kedve szerint dalol (Walesi bárdok… ismerős helyzet), egy olyan rendszerben, ahol emberek félemlítenek meg, csak hogy rá tegyék a voksukat, egy olyan rendszerben ahol művelődni bűn, hisz gondolkodásra tanít, gondolkodni pedig szintén bűn.

Ez a férfi volt az, aki Nagy Imre újratemetésén tisztelgett a hős előtt, s ez a férfi volt az is, aki egy éjszaka leple alatt elvitette a szobrát.

Ez a férfi egy olyan országot szeretett volna, amely esélyt kíván adni minden fiatalnak az egyenlő oktatásra és arra, hogy felépítsenek maguknak egy olyan életet, ahol kényelmesen tudnak élni. És most ez a férfi elveszi az esélyt az oktatástól, s korlátozni akarja azt, illetve elveszi az esélyt a fiataloktól, hogy normális életkörülményeket teremtsenek meg maguknak. Fiatalként ma már egyenesen lehetetlen önerőből lakáshoz jutni.

Anno ez a fiatal férfi éltette azokat a fiatalokat, akik szembe mertek szállni a rendszerrel, ma pedig a láncos kutyáit küldi rájuk.

Ez a férfi megvetette a propagandát. Ma már ő a gyűlölet propaganda helyi „Paprika Jancsija” (direkt nem illetem a király jelzővel, mert annak pedig túlságosan alja).

A rendszerváltás Magyarország Atlantisza. Mindenki beszél róla, de senki sem tud konkrétat mondani. De egyébként megtörtént és kész. Nincs itt semmi látnivaló! Mindenki menjen a szobájába Duna kavicsot és pacalt enni. A népnek semmi köze sincs a politikához. Kuss legyen!

De azért kérem tessék jól behúzni azt a függönyt, nehogy valaki észrevegye, hogy valamelyik romlott nyugati szennynek olvassa a cikkeit.

Kis kezit csókolóm! Ez a barakk már nem olyan vidám.

Forrás: Hírklikk 
Szerző: Nagy Blanka
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version