Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Vacsiközi társasház: az önkormányzati képviselő szerint az önkormányzat egyetért a panaszosokkal

- Advertisement -

A vacsiközi tervezett négyszintes társasház már egy ideje bosszantja a környékbelieket. Szerintük túl nagy lenne és túl magas, az üzletek forgalmát nem bírnák el az utcák és a parkolóhelyek. A beruházó korábban lakossági fórumon próbálta megnyugtatni a lakosságot. Ezt követően az ott élők nyílt levelet írtak a polgármesternek, amelyben kérték, hogy ne épülhessen meg a korábbi tervek alapján az épület. Azzal egyetértenek, hogy a régi élelmiszerboltot ki kell váltani egy jobb minőségűvel, és egy földszint plusz egy szint lakássort el is tudnának fogadni. A környékbeliek kedvelt Facebook csoportjában a levél után a beruházó posztolt egyet, amelyben közölte, hogy nem céljuk, hogy felbosszantsák a lakosságot, és elkezdték átalakítani a terveket egy visszafogottabb épület érdekében.

Most a közgyűlésen az egyik lakó a nyilvánosság előtt is megerősítette ( Falusi Norbert LMP-s képviselő a saját felszólalási idejét átadta neki ) aggályaikat, amelyeket a hallottak alapján a város vezetése is oszt. Sztachó-Pekáry István, a környék képviselője elmondta: már a lakossági fórumon is megfogalmazódott, hogy a tervek alapján nem illik a társasház a környezetbe, azon mindenképpen változtatni kell. A képviselő szerint valaki szándékosan félrevezetheti a lakosságot azzal, hogy az önkormányzat nem törődik az üggyel, sőt támogatja a beruházást. Szerinte ez nem igaz, éppenséggel egyetért a hivatal a panaszosokkal. Felszólalásában úgy fogalmazott, hogy egy szinttel mindenképpen csökkenteni kell a magasságot, amelyre a felszólaló lakos azt mondta, hogy az még mindig magasabb, mint az ott lévő házak. Így beláthatnának a lakásokból az udvarokba.

A polgármester megköszönte a panaszos lakónak, hogy elmondták véleményüket, hogy foglalkoznak környezetükkel. Szemereyné Pataki Klaudia szerint jókor történt még ez, nincs olyan előrehaladott állapotban az ügy, hogy ne lehetne változásokat eszközölni. A beruházónak pedig a korrektségét köszönte meg, akinek nem lett volna kötelessége fórumot tartani, mégis megtette.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version