Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az ellenzék készen áll, hogy visszavegye Kecskemétet a hűbéresektől

- Advertisement -

Hivatalosan is bemutatta polgármesterjelöltjét a kecskeméti ellenzék, amely a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben áll rajtvonalra az őszi önkormányzati választáson. A sajtótájékoztatón Király József, az együttműködésben résztvevő MSZP megyei elnöke, önkormányzati frakcióvezetője azzal mutatta be a csapatot azzal, hogy végre megértette az ellenzék, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor nem létezik európai értelemben vett demokrácia, nincs más út, csak egy az egy ellen.

Király József beszél

Eleinte öt párt ( DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP ) ült le tárgyalni, végül a Párbeszéd is csatlakozott, így hatpárti az együttműködést, és ezt támogatja a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Király szerint végre arról kell beszélni, amit igyekeznek az asztal alá söpörni, és az ellenzék ezt fogja tenni.

Lejer Zoltán, a szövetség polgármesterjelöltje vette át a szót, aki elmondta, hogy az ellenzéki együttműködés a garancia arra, hogy a következő öt év nem pártpolitikai csatározásokról szól majd, hanem a város fejlődéséről. Szerinte 20 év után most végre van esély a változásra. Új lehetőségek adódnak. Széles társadalmi egyeztetéssel íródik a szövetség programja.

Lejer Zoltán, ellenzéki polgármesterjelölt

Lejer véleménye szerint csak szavakban modern európai város Kecskemét, valójában megrekedt a mezővárosi múltban, így a szükséges változásokat az ellenzéknek kell végrehajtania. Beszédét azzal zárta, hogy jobb utak, jobb levegő és szolgáltató önkormányzat kell Kecskemétnek. Korábban már készítettünk Lejer Zoltánnal egy rövid interjút, amikor a Mindenki Magyarországa Mozgalom őt ajánlotta polgármesterjelöltnek.

A helyi politikusi beszédek után az együttműködést aláíró pártok országos képviselői kaptak szót, most az ő beszédeik lényegét emeljük ki.

Varju László, DK: Olyan európai város legyen Kecskemét, ahol működik a demokrácia, és ahol pártok és civilek képesek, és tudnak is együttműködni a város számára fontos célokért.

 

 

Dr. Szakács László, MSZP: Több, mint 100 településen van eddig széleskörű ellenzéki megállapodás. Az októberi választás arról szól, hogy élhetőbb lesz-e Kecskemét, tisztább lesz-e a levegő, és olyan város lesz-e Kecskemét, ahol a csatornafedelek egy szintben vannak az úttal. Hogy az oktatási és egészségügyi intézmények európai szintűek lesznek-e.

Gyöngyösi Márton, Jobbik: Nem egy egyszerű választás következik. Egy rendszer helytartóit és hűbéreseit kell elzavarni. Az önkormányzatokat is olyanok szállták meg az elmúlt 10 évben, akik nem a lakosságot képviselik a kormánynál, hanem a kormány érdekei szerint cselekednek helyben. Tőlük kell visszavenni az országot, mert az nem strómanoké és lókupeceké. Erre készül a csapat Lejer Zoltán vezetésével.

Nemes Balázs, Momentum: A Momentum ott van az együttműködésekben, és főként a fiatalok érdekeit képviseli. Olyan országot szeretne, ahonnan nem érdemes elmenni, aki pedig már elment, annak megéri visszajönni. A polgármester azt nyilatkozta ( a KecsUP-nak; a szerk. ), hogy jöjjön, aki jobban tudja csinálni. Lám, itt a csapat, felsorakozott, jöhet a staféta.

Kanász-Nagy Máté, LMP: Az LMP elsősorban a zöld témák szószólója lesz az együttműködésekben. Most végre valós esély van legyőzni a Fideszt. Ez lehet a következő országgyűlési választás ugródeszkája. Mert ha most sikerül téglákat kiverni a falból, akkor 2022-ben is jók lehetnek az esélyek.

 

Lukácsi Katalin, Mindenki Magyarországa Mozgalom: A mozgalom célja, hogy elősegítse, hogy mindenhol egy jelölt álljon a fideszes jelölttel szemben. Lejer Zoltán nem csupán esélyes, hanem hiteles polgármesterjelölt is. Most a pártlogókat mindenki az asztalra tette, és a lakosság érdekében egy közös munka kezdődik.

 

A beszédek után, a sajtótájékoztató végén Király József bejelentette, hogy Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje gratulál a kecskeméti szövetségnek. Valamint felolvasta a Párbeszéd üzenetét. A levél szerint egyszerű választás lesz, ahol nem kell taktikázni. Aki le akarja váltani a rendszert, annak a Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjeire kell szavazni. Hiszen jó lenne, ha Katona József városában a Tiborcz névről újra a Bánk bán jutna az eszünkbe, és nem az, hogy Magyarországon a legnagyobb az egy vőre eső jövedelem. (Csak hangzásban egyezik Tiborcz István és a dráma szereplője, Tiborc neve. Írásban, mint látható nem – a szerk. )

Ezt követően mindenki aláírta a szövetség értéknyilatkozatát. Az eseményt élőben közvetítettük Facebook oldalunkon.

Nézze meg fényképeinket is!

- Advertisement -
Exit mobile version