fbpx

FRISS HÍREK

Új NB I-es csapata lesz Kecskemétnek

- Advertisement -

NB I-ben fog szerepelni a 2019/20-as versenykiírásban a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – tudtuk meg a klub elnökétől, Dr. Vercz Tamástól. Azok után, hogy sokáig az is kérdéses volt, hogy tovább működik-e a következő szezonban az egyesület, most egy álom vált valóra a hírös városi futsalosok számára.

A klub elnöke tájékoztatta a Kesport.hu stábját, mi történt, ami lehetővé teszi az NB I-es indulást.

– A hétfői napon a Magyar Labdarúgó Szövetség megkeresett minket, mert az élvonalbeli együttesek közül volt olyan sportszervezet, amely a licenckérelem során nem felelt meg, nem adta le a nevezéshez szükséges megfelelő dokumentációkat. Ebből kifolyólag, a feltöltési szabály alapján a legjobb mutatókkal rendelkező, NB II-es ezüstérmes csapatot, azaz a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Clubot kérik fel az első osztályban való szereplésre. Három napnyi kemény munkát és sok-sok megbeszélést követően eljutottunk abba a fázisba, hogy mind a támogatók, mind Kecskemét városa a futsal mellé állt. Amellett, hogy a tulajdonosok kipótolják azt a büdzsét, amely az első osztályhoz szükséges, a külső szponzorok, akik eddig is mellettünk álltak, megemelték a támogatásukat, illetve a hír hallatán több új szponzor is bejelentkezett. Harmadik, és nagyon fontos pillér Kecskemét városának támogatása volt, így előteremtve azt a költségvetést, amely szükséges az élvonalbeli induláshoz. A mai napon benyújtottuk a szándéknyilatkozatunkat, illetve a nevezésünket az NB I-re.

Dr. Vercz Tamás beszélt a várható csapaton belüli változásokról és az új célkitűzésekről is:

– Számunkra ez egy nagy kaland lesz, és mindenki megérdemli, aki eddig is velünk tartott, hogy ezen az izgalmas úton közösen vegyünk részt. Változás annyiban várható, hogy egy, maximum két olyan játékost szeretnénk megszerezni, aki hozzá tud segíteni bennünket abban, hogy ez a kaland ne csak egy, hanem több évig tartson. Nagy változások azonban nem lesznek. Elsődlegesen a bennmaradás lesz a cél. Becsülettel helyt akarunk állni, hiszen ebben az NB I-es mezőnyben a legtöbb klub sokkal előttünk jár, mind szakmailag, mind sportszervezetük felépítésében. Másrészt a célkitűzésünk természetesen az, hogy hosszútávon megragadjunk a legnagyobbak között.

Nem is kérdés, ez egy valóra vált álom a hírös városi futsalosok számára.

Hasonló cikkünk:  Az egyháztól kerüljön a városhoz a Szentháromság-szobor - indítványozza Király József

– Sokan csak álmodni mertünk az első osztályról, nem gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő alatt sikerül. Két-három éves cikluson belül gondolkoztunk, amelyben a tavalyi ezüstéremhez képest még előrébb léphetünk. Valószínűleg mindenkiben megfogalmazódott a feljutás vágya, hiszen ezért dolgozunk napról-napra, hogy a legmagasabb osztályban szerepelhessünk. Bebizonyosodott az, hogy aki dolgozik, az előbb-utóbb eléri a célját. Nemrég vált bizonyossá, hogy folytatjuk a munkát a ScoreGoal élén, nem szűnik meg a klub, most pedig megtörtént a csoda. Mindennek megvan az oka. Sohasem az egyenes és sima út vezet az álmok felé. Aki meg tudja járni a hegyeket, és a göröngyös utakat, az fogja tudni igazán értékelni, hogy hova jutott el – tette hozzá Dr. Vercz Tamás, a ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club elnöke.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...